Saloos cosmetics / Kosmetika Saloos

Good evening everybody, today I´ve decided to write a review on these cosmetic products as I´ve recently read tons of these on other blogs. I discovered this brand last year and became really very fond of it. They are made from cold-pressed bio oils and 100% essential oils. They don´t contain any preservatives and synthetic aromatic substences. Which is very good for people who are allergic like myself. According to the information available it´s the original czech cosmetics. It´s very well known in the Czech republic since I´ve seen it on many czech fashion blogs. You can buy them in drugstores and also shops like Neroli for example. The price is very reasonable. I don´t want to say how much exactly but let´s say that for all the three products you don´t pay more than 500 czech crowns which is about 25 euroes or 17  british pounds. So let´s take a look at them one by one.

Ahojte, dneska bych vám ráda představila svoji oblíbenou kosmetiku. Četla jsem totiž v poslední době spoustu kosmetikcých recenzí, tak jsem se inspirovala. Značku Saloos jako kosmetiku jsem objevila vloni a moc jsem si ji zamilovala. Vyrábí se z bio olejů a 100% esenciálních olejů. Neobsahuje konzervanty ani umělé vonné látky, což je skvělá zpráva pro všechny, kdo jsou stejně jako já alergikové. Podle dostupných informací je to kosmetika, která se vyrábí tady u nás v Česku. Myslím, že je docela známá, protože už jsem ji viděla i na jiných českých blozích. Můžete je koupit v drogeriích, ale také v obchůdcích jako např. Neroli. Za všechny tři produkty nezplatíte víc než 500,-. Tak se na ně pojďme podívat jednotlivě.

This is the hydrofil oil which is used as a make-up remover and cleanser. It´s the first step of cleaning. You take a wet pad and pour a little oil on it. The amazing thing is you can remove mascara, eye shadows and even make-up itself with it. You have to clean until the pad isn´t dirty. It usually takes me as long as three pads. Afterwards you can see that skin is visibly cleaner and hydrated. It´s recommended in the evening of course and even in the morning before applying make-up (one pad is enough). On top of all this it smells very nice. It´s made in a lot of scents and you can buy just the right one for your skin. For example there is rose, lavender, ylang ylang, neroli, jasmine and so on. I have Meduňka. It smells like lemon a little and it´s for young skin with acne. It lasts about a month before I have to buy a new one.

Tohleto je hydrofilní olejíček, který se používá jako odličovač a čistič. Je to první krok při čištení. Vezmete mokrý kosmetický tamponek a nalejete na něj trochu olejíčku. Odstraňuje nejen řasenku, ale také oční stíny a samozřejmě make-up jako takový. Čistit je třeba do chvíle, než je tamponek čistý, na což spotřebuju většinou tři tamponky. Po vyčištění je pleť viditelně čistší a navíc hydratovaná. Čištění se doporučuje provádět samozřejmě večer a také ráno před nalíčením. Bonus je, že krásně voní. Vyrábí se v mnoha vůních a složeních vhodných pro různé typy pleti. Já mám Meduňku. Voní trochu po citronu a je vhodná pro mladou pleť s akné. Většinou mi vydrží tak měsíc než si koupím nový.

This one is used instead of day and night creme. It has a dropper inside. Three drops are usually enough to apply on the whole face. It also smells very nice and leaves your skin well hydrated all day long. I know what you´re probably thinking - Am I not going to have greasy skin if it´s oil? Definitely not... The skin absorbs it very well. So no problems like this. As I said at the beginning it´s used in the morning and in the evening before you go to sleep. Like the hydrofil oil even this one is made in many scents that suit different types of skin. This is Rosalina. It´s made from the Australian tea tree and it smells like I´d say rose and tea tree together. It´s again for young and a little problematic skin. I usually have to buy a new one after three or four months.

Tady máme Rosalinu. Je to olejíček, který se používá místo nočního i denního krému. Uvnitř má kapátko. Tři kapky většinou stačí na natření celého obličeje. Opět krásně voní. Asi si říkáte - No jo, ale nebudu mít mastný obličej, když je to olej? Rozhodně ne, pokud to nepřeženete (od toho je tam to kapátko), tak se olejíček krásně vsákne. Jak jsem naznačila na začátku používá se ráno a večer než jdete do hajan. Stejně jako hydrofilní olejíček, se i tenhle vyrábí v mnoha vůních, které jsou vhodné pro různé typy pleti. Rosalina je druh australského čajovníku a voní skutečně po růžích a prostě tea tree (nevím jak jinak to popsat). Je vhodný pro mladou a problematickou pleť. Většinou si musím koupit nový po třech až čtyřech měsících.

The last one is Antistri. It´s body and massage oil. I use it on my knees as I have stretchmarks on them. It´s more of prevention but it helps a little as well if you already have these horrible marks. Bonus is that it´s great tool when you want to give a massage to your boyfriend or the other way round and have no creme or body lotion with you.

Poslední je Antistri. Je to tělový a masážní olej. Já ho používám na strie, co mám na kolenou. Je to spíš preventivní záležitost, ale trochu pomáhá i když už strie máte. Takovým příjemným bonusem je, že s ním můžete namasírovat přítele nebo on vás, pokud nemáte nic jiného po ruce.

So I hope you liked my review and thank you for reading. You can take a look at them yourself at www.saloos.cz if you´re interested. xoxo Eve

Tak doufám, že se vám moje první kosmetická recenze líbila a děkuju, pokud jste dočetli až sem. Můžete se sami kouknout na www.saloos.cz pokud vás to zajímá. Zdraví vás Eve

Mohlo by se vám líbit

5 komentářů

  1. Pěkná recenze.. :) Možná na to mrknu a zkusím, děkuji za tip! ;)

    OdpovědětVymazat
  2. Já mám tuhle značku moc ráda! Měla jsem nějaký koupelový olej a pak masážní. Momentálně mám už jen balzám na rty, který je výborný na noc a krásně regeneruje. :) Meduňka mě zaujala, asi si jí pořídím :) jinak fajn recenze, určitě v nich pokračuj.

    OdpovědětVymazat
  3. Super článek:) budu si muset koupit něco od saloos:)

    OdpovědětVymazat
  4. I Loveeee learning about what products other girls use and reccommend. I actually use a bio oil product on my skin and swear by it so was interested to read the products you use have a base of bio oil :) Your skin must be so smooth!! I must say for your first review you've done a perfect job. I learnt tonnes.

    Anna xo

    http://www.lifesshinyprettythings.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  5. Super článek, Saloos je má oblíbená značka, mám od nich už druhý biokarité a jsem maximálně spokojená :-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images