Ohlédnutí za rokem 2019

 Rok 2019 pro mě byl hodně poučný. Snažila jsem se nakupovat co nejmíň, přehazovat věci v šatníku podle ročních období a třídit, jak jen to šlo. Rozhodně nejsem zdaleka s množstvím věcí ve svém šatníku spokojená. Ještě by to klidně mohlo jít dolů. Obzvlášť trička jsou dost peklo. Problematická jsou především ta bílá a pruhovaná.
 Chodila jsem na dva kurzy šití. Ty mě naučily respektu ke všem švadlenám na světě. Není to žádná sranda přesně nastříhat a pak ještě přesněji ušít cokoliv. Nejen oblečení. 
Několikrát jsem bohužel zhřešila nákupem ve fast fashion obchodech. Měla jsem při tom ale na paměti materiál a střih a to, jestli bude daný kousek sloužit dlouho.
  Na druhou stranu jsem byla během Fashion Revolution týdne na svoji první lekci jak efektivně nakupovat v sekáčích. Našla další skvělou letní bundu a v rámci pop upu 1981 zase úžasnou džínovou košili a vlněné kalhoty. Tím se počet sekáčovych kousků v mém šatníku zase o něco zvednul. Když už jsem vyřazovala něco ze skříně, snažila jsem se to prodat a nebo minimálně darovat na dobrou věc. A teď během zimy víc než který rok se opravdu poctivě snažím sledovat, co nosím a co leží ve skříni ladem. Nemůžu uvěřit tomu, že už nemám svetry vyskládané ve dvou řadách. Po zimě to vypadá na další velké třídění a prodej buď přes Vinted a nebo na některém dalším Blogerském bazárku v Brně.



Co se týká věčného "nemám co na sebe". Lepší se to, ale pořád mám tendenci sahat po věcech, o kterých vím, že fungují a nenutím se do nějakého vymýšlení, a nebo zase přemýšlím až moc a pak s výsledkem nejsem spokojená. Takže podle mě opravdu pomůže, když ještě půjdu s počtem kousků dolů. Občas se mi ještě bohužel stane, že prohrabuju skříň a najdu něco, co jsem zapomněla, že mám.
Rozhodně bych se nezařadila mezi ty nejvíc šik a stylové blogerky, ale konečně jsem si našla svůj styl a vím v čem se cítím dobře.


Bílá, černá, denim a zlaté minimalistické náušnice jsou pro mě úplný základ. Plus mám asi už trochu rozdělenou skříň na oblečení do práce a na volný čas. O víkendu mám chuť sahat po úplně jiných věcech než když jdu na celý den do práce a nikdy by mě nebylo napadlo, že mě bude bavit nosit sukně a šaty i v zimě. Navíc mám šaty, které můžu nosit v létě i v zimě a to je taky velká výhra, stejně jako fakt, že i letos jsem úspěšně balila na cesty a rozmyslem. Před Vánoci jsem navíc dokázala porazit svůj shopaholismus z deprese (znáte to, něco špatnýho se stane, tak se rozhodnete to kompenzovat nějakým impulzivním nákupem) díky no shopping challenge. Pokud vás zajímá, jak pokračuju, můžete mě sledovat na Facebooku.


Cíle na rok 2020 jsou tedy jasné. Snížit ještě o něco počet kousků v mém šatníku, pokračovat v no shopping challenge a cítit se prostě skvěle ve věcech, které už mám. Nakupovat budu jenom z nutnosti, pokud něco zničím.
Pokud mě sledujete už dýl, zajímalo by mě, jak to máte s přístupem k módě obecně vy a pokud to vidíte (a cítíte) stejně, jak se svým šatníkem pracujete a kde berete inspiraci? Budu ráda za tipy na Youtube případně Instagram, Pinterest...

Mějte se krásně a těším se na další dobrodružství s udržitelnou módou v roce 2020!

Vaše Eve.h

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Skvelý a inšpiratívny článok. K tomuto no shopping challange by som sa rada pridalo. V skrini mám toho veľmi veľa a nie som schopná to všetko vynosiť. Skvelý a inšpiratívny článok.
    xxx Alexandra z MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Saši, děkuji moc :) Určitě to zkus. Tahle challenge je spíš takový osobní závazek, ale je to hrozně osvobozující. Jedna dánská Youtuberka dokonce vyhlásila letošek "no shopping". Jestli tě to zajímá, mrkni na její blog: https://www.uselesswardrobe.dk/. Napsala tam nějaká pravidla, kterými se bude v tomto roce řídit. Můžou posloužit jako vodítko.

      Měj se krásně :)

      Vymazat
  2. Moc hezky napsané! Přeji ti i do tohoto roku jen to nejlepší! :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pavlínko, děkuji. Jsi skvělá, že se sem vracíš.

      Vymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images