Jak nosit kožený křivák


Hello everybody,

when life sends obstacles like this virus your way, it´s great to use the at home time to do things you normally don´t have time for during your work week. In my case it´s not just tidying up, reading and sorting various stuff but mostly blogging. I would like to say that I don´t take this situation lightly or pretend like it doesn´t affect me in any way. This is my humble attempt to take both mine and your thoughts somewhere else so that we can all look forward to going out with family and friends again looking as stylish and fresh.
Spring time is finally here, so I thought I would like to show you how I like to style my leather jacket.
If you have been following me for some time, you know that biker jacket has been one of my essentials for almost five years now. You can see for yourselves HERE.
The PU biker jacket you may know from older posts got unfortunately destroyed last year so it was time to replace it with a real leather one. It was an investment I admit, but since I am stuck at my office work all the time I guess it was a well deserved reward.
I prefer brown shades, black is too harsh against my skin tone.

---
Ahojte,

když vám život pošle do cesty překážky jako tenhle virus, je fajn čas doma využít a konečně se dostat k něčemu, co vás baví a v běžném pracovním týdnu se k tomu prostě nedostanete. V mém případě je to nejen domácí úklid, čtení a třídění čehokoliv, ale hlavně blogování. Ráda bych k tomu ještě podotkla, že situaci určitě neberu na lehkou váhu a tímhle příspěvkem nechci nic zlehčovat, nebo se tvářit, že se mě to netýká. Chtěla bych se jen pokusit na chvíli svoje i vaše myšlenky odvést jinam a třeba se i začít těšit až to všechno skončí a budeme zase moct s klidem vyrazit ven za přáteli a rodinou a vypadat při tom skvěle.
Jaro máme na krku a tak mě napadlo ukázat vám jak a s čím nosívám kožený křivák. Pokud mě sledujete už delší dobu, asi víte, že koženková bunda je nepostradatelnou součástí mého šatníku už skoro pět let. Můžete se o tom přesvědčit TADY
Bunda, kterou můžete znát ze starších příspěvků, se bohužel vloni rozpadla a tak jsem se rozhodla zainvestovat do opravdové kožené bundy. Když teda pořád chodím do té práce a nemám na nic kreativního čas, tak ať tu výplatu aspoň smysluplně zužitkuju, že... Mám raději odstíny hnědé, černá bunda by na mě působila příliš tvrdě.

Casually...

When it´s still a little bit cold outside, I prefer wearing a striped long sleeve tshirt underneath the jacket. This combination is more suitable for weekends I must admit - it´s not exactly work wear. But I love it especially because I wore the jeans and the tshirt during my first visit to NYC (you can check it out HERE). In case you wanted to wear this combination to work anyway, just exchange the jacket for trench coat and you are good to go.

---

Na pohodičku...

Když je ještě chladněji, nejradši nosím pod bundou tohle pruhované tričko. Kombinace je to spíš víkendová nebo výletní - do práce se moc nehodí. Pro mě je to ale srdcovka, protože džíny a tričko jsem na sobě měla při svojí první návštěvě New Yorku (můžete se přesvědčit TADY). Pokud byste přeci jen chtěli, džíny a tričko vzít do práce, hoďte přes ně raději trenčkot, a je to!


Darks...

this is something for those of you who like dark colours. I am not exactly an all black kind of girl,  but dark grey, black and dark brown together are my absolute favorites. You won´t probably believe me, but I hate to be the center of attention and this outfit does just that! If you like your tshirts a little bit more oversized and you can´t find any good tshirts in women collections, I recommend searching in men´s wear. The tshirt I am wearing is from the men collection on Asos. You can also switch this tshirt for your favorite band tshirt. There are million options...

---

Do tmava...

touhle kombinací asi potěším všechny milovníky tmavých outfitů. Na all black mě moc neužije, ale šedou, černou a hnědou dohromady mám moc ráda. Asi mi to nebudete věřit, ale nejsem moc ráda středem pozornosti. Takhle zapadnu raz dva. Pokud máte radšji oversized střihy triček a v dámských kolekcích vám přijde všecko krátké nebo nelichotivé, doporučuju se mrknout v pánském oddělení.  Tohle šedé tričko je z pánské kolekce na Asosu. Jako variace se pak dá ještě použít třeba tričko s názvem kapely, kterou máte rádi... Možností je milion.



With a white shirt...

There is no problem wearing the jacket to office. Just wear a white shirt underneath. The whole combination instantly gets more elegant. You can switch sneakers for loeafers or some type of an elegant shoes as well. Mine are stuck in the office at the moment. I left them there before the whole quarantine thing happened. The white shirt is also a great piece to have in your wardrobe - it is one of my favorite all year pieces.

---

S bílou košilí...

Pokud byste přeci jen chtěli vytáhnout křivák do práce, není problém, pokud nemáte příliš striktní dress code. Stačí pod křivák vzít bílou košili. Celá kombinace hned nabyde na eleganci. Tenisky můžete vyměnit za balerínky nebo nějaké elegantnější polobotky (ty moje jsou bohužel momentálně rukojmí v práci, kde jsem je nechala před vyhlášením karantény). Bílou košili taky doporučuju vaší pozornosti - je to jeden z mých nejoblíbenějších celoročních kousků.


For drinks in the city center...

White v neck, black jeans and the leather jacket. This is just classic! You can accessorize practically with anything - layered necklaces or statement earrings, a belt... The choice is yours. When this is all over I will definitely wear this outfit to go out and celebrate. Should you prefer something even more elegant and classic you can switch the jeans for a pair of black trousers - loose ones, high wasited - it´s up to you...

---

Na drink do města...

Bílé tričko, černé džíny a kožená bunda. Prostě neutuchající jednoduchá klasika. Doplnit se dá úplně čímkoliv - sada řetízků, velké naušnice, pásek... Volba je jen na vás. Až tohle všechno skončí, rozhodně v téhle kombinaci vyrazím někam na drink. Pokud byste chtěli vypadat trochu klasičtěji, můžete džíny vyměnit za elegantnější černé kalhoty - volné, do pasu s puky...


With elegant trousers...

Biker jacket is such universal piece, it even goes with more elegant trousers. This pair of trousers in particular is very special to me as I made it myself - with the help of the lecturer during sewing classes I went to last year of course. In case you would like to know more about how sewing classes work, you can take a look HERE. For colder days, you can switch the tshirt for a black trutle neck and voilá! Warmer variation done.

---

S elegantními kalhotami...

Křivák je zkrátka univerzální kousek a funguje i s elegantními kalhotami. Tyhle jsou pro mě speciální, protože jsem si je ušila sama s pomocí lektorky na jednom z kurzů šití, kam jsem chodila v loňském roce. Pokud by vás zajímalo, jak kurzy šití probíhají, můžete mrknout SEM. Pro chladnější dny samozřejmě můžete vyměnit tričko za černý rolák a hotovo! Teplejší varianta je na světě.


With pleated skirt...

Speaking of black turtle neck, you can also wear a skirt. You can go either to work or on a romantic dinner date. I personally like how the biker jacket dresses down the otherwise elegant look and gives it all a bit of a rock edginess. The green pleated skirt is also one of my all year favorites. If you are interested in black turtle neck combinations, you can check them out HERE.

---

Se sukní...

A když už je řeč o roláku, vyměňte kalhoty za sukni. I takhle se dá vyrazit do práce, nebo na romantickou večeři. Mám moc ráda, jak křivák lehce shazuje celkový dojem a dodává celé kombinaci trochu rockový nádech. Zelená plisovaná sukně je taky můj celoroční a hodně oblíbený kousek. Pokud byste hledali inspiraci, jiné varianty kombinací s rolákem můžete případně najít TADY.


What about a dress...

The biker jacket doesn´t disappoint even if you wear it with a little black dress. If you happen to have a dress like this in your wardrobe you can wear this combination during the day and head straight for a drink after work (if only that time came soon). You can use any type of little black dress you have - with lace, pleated, bodycon... Anything will look just perfect. General rule is the more decoratins on the dress, the more elegant.

---

A co takhle šaty...

Ani se šaty vás křivák nezklame. Pokud máte v šatníku malé černé, i ty nadělají s koženou bundou spoustu parády. Tahle kombinace vás může provést celým dnem v práci a po práci můžete rovnou vyrazit na skleničku (už aby to bylo...) Malé černé můžete přidat jakékoliv - s krajkou kolem výstřihu, s plisováním, pouzdrové... Cokoliv bude vypadat parádně. Obecně platí, čím zdobenější šaty, tím elegantnější dojem.


I will repeat myself but the biker jacket is a true staple of my spring/autumn wardrobe and it works with neutral pieces as well as colorful ones. Options are endless.
In the end I would like to say that all pieces used in this post have been in my wardrobe for at least a year. None of them were purchased recently.
So have I managed to persuade you that you also need a biker jacket in your lives? Or do you already have one? What is your favorie combination?
I would love you to let me know in the comments.
See you next time.

Eve.h

---

Křivák je zkrátka základ jarního/podzimního šatníku a funguje jak s neutrálními kousky, tak s barevnými. Budu se opakovat, ale možností je opravdu bezpočet.
Závěrem bych chtěla říct, že všechny kousky použité v tomto příspěvku mám ve skříni už minimálně rok. Nic není úplně nový nákup.

Povedlo se mi vás přesvědčit, že zkrátka musíte křivák mít ve skříni taky? 
Nebo už nějaký máte? Jaká je vaše nejoblíbenější kombinace?
Budu moc ráda, když mi dáte vědět v komentářích.

Vaše Eve.h

Mohlo by se vám líbit

2 komentářů

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images