Dovolená ve Francii part 3

Ahojte,

 venku se nám pěkně ochladilo. Teda tím nechci říct, že by to bylo nějak pěkné. Když jsem odpoledne věšela prádlo, pěkně jsem mrzla. V takovém počasí je nejlepší se zachumlat do deky na gauči nebo do peřin a mrknout na fotky z letní dovolené.
 Já bych vám dneska ráda ukázala, co jsme dělaly zbylé dny té naší dovolené. 

Po návštěvě Caen jsme už konečně přijeli k Atlantiku a přespali jsme na parkovišti přímo u téhle nádherné pláže. Je to jedna z pláží, kde v roce 1944 probíhalo vylodění v Normandii. Jmenuje se Juno.


Další den jsme navštívili pláž Gold v Arromanches...



... a po ní i tu nejslavnější - Omahu...



Chvilku cesty autem odsud je americký vojenský hřbitov, hodně zvláštní místo musím říct...


A po lehké depce na hřbitově už jsme neomylně směřovali k Mont Saint Michel.


Ten nás bohužel docela nemile překvapil. Nedá se jet až k hradu autem. Musíte zaparkovat na placeném parkovišti cca 5 kilometrů odsud a buď jít pěšky a nebo jet kyvadlovkou. Samozřejmě čím dýl parkujete, tím víc platíte. Vevnitř v hradu se nedalo hnout, jak bylo narváno turisty a na placený vstup do kostela se stála čtyřstupová fronta do schodů. Prošli jsme se aspoň tak vysoko jak to šlo a pak ještě kolem skal a zabalili jsme to.

Po cestě zpátky do ČR jsme se ještě stavili na šampaňské vinici a v Německu v muzeu s autíčky, letadýlky, motorkama a tak vůbec. Prostě ráj pro mého milého...




Byla to moc krásná a dobrodružná dovolená a moc vám doporčuju něco takového podniknout. Osobně mám radši takovouhle dovolenou než ležení u moře.

Jaký je váš nejlepší zážitek z letošního léta?

Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Tak ten hřbitov vypadá opravdu až děsivě, jak jsou ty kříže přesně vylajnované. Jinak moc pěkné fotky. Do Francie bych se ráda ještě někdy vrátila, zatím jsem byla jen v Paříži a je to málo :D. Mě letos dovolená teprve čeká, takže doufám, že i ten nejepší zážitek mám ještě před sebou :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný fotky, taky bych zajela :) My letos nějak málo dovolenkovali, ale možná ještě něco vyjde..

    OdpovědětVymazat
  3. Krásné fotky, do Francie bych se také hned vydala :-)!
    Glamour and beauty

    OdpovědětVymazat
  4. Nádherné fotky.Francúzsko vyzerá krásne :)
    my blog : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images