Era Café / Kavárna Era

Hello everyone,

 last night me and my bf went to the Era café. It´s a café that has a long long history. It´s a functionalistic building that used to be a really famous café in 1920´s. But after World War II it was almost forgotten and in a really bad condition. Not so long ago it was rebuilt and made a café once again and I´d been dying to go there for quite some time. I must say it was an amazing experience. We had great coffee, the staff was very nice, the atmosphere of 1920´s was still undeniably there and desserts were so delicious. I had a chocolate dessert with raspberry ice cream and it tasted like heaven.
 The only thing spoiling the whole experience were twin-girls who were running all around the café and their parents didn´t do anything except silent admonition. I personally hate this style of parentíng. I simply think that if parents can´t handle their kids (and I do understand that children aren´t able to sit still and be quiet) they should leave them at home.
 But of course this isn´t a café´s fault. So if you´re ever in Brno, be sure to pay the Era café a visit. You won´t be disappointed!
 You can find pictures of the café and all the great food and drinks we had there below.

Zdravím vás,
 včera večer jsme se s přítelem přeci jen vypravili do kavárny Era. Musím říct, že na mě udělala opravdu skvělý dojem. Krásné funkcionalistické prostory, příjemný personál, výborná káva a skvělé zákusky. Já jsem si dala své obligátní latté a přítel espresso macchiato a abychom tam neseděli jen o kafi, dali jsme si ještě zákusky - čokoládový řez a ořechový zákusek. Řez byl spíš čokoládová pěna a v kombinaci s malinovou zmrzlinou chutnal přímo božsky. Už dlouho jsem si v kavárně tak nepochutnala. 
 Jediné, co dost kazilo příjemnou a stylovou atmosféru, byly dvě pobíhající holčičky-dvojčata. V kavárně je totiž díky funkcionalistickému řešení dost ozvěna. Rodiče samozřejmě kromě občasného polohlasného napomenutí nic neudělali. Nevím jak vy, ale já tohle fakt nesnáším. Chápu, že děti nevydrží způsobně sedět a být potichu, ale rodiče by si měli umět děti zkrotit v případě, že jejich ratolestí začne být plná celá kavárna a nebo je s sebou na taková místa prostě vůbec nebrat.
 Za to ale samozřejmě kavárna nemůže. Ceny jsou pravda trochu vyšší, ale rozhodně tenhle podnik, obzvlášť vám Brňandám, vřele doporučuju!
 Na závěr přikládám foto kavárny zvenčí a všech těch dobrot, které jsme si dali.
A co vy? Máte rádi takováhle místa?




Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Vypadá to výborně, díky Evi, tip na novou brněnskou kavárnu se vždycky hodí, aspoň s kamarádkama nemusíme zase do Špalíčku do Segafreda ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. takže už vím, kam se vydám příště! :) s těma dětma je to dost nepříjemný, úplně tě chápu....na druhou ty rodiče chápu, taky si chtějí trochu užít a ty dětské kavárny jsou se všemi těmi barvami trochu hardcore, ale...no prostě je to těžký, tak aspon že jste si pochutnali! :)

    OdpovědětVymazat
  3. ty zákusky vypadají božsky! závist :D
    soucítím s tebou, podobné výjevy také nemám ráda a klasické výmluvy, že jsou to prostě děti?! prd, jsou to malí rozmazlenci a chyba je to rodičů, no i když děti jsou strašně vyčůraní a vždy dokáží dělat přesně to co nechceš aniž bys něco řekl, někdy mě opravdu děsí :D

    OdpovědětVymazat
  4. mňam tie zákusky vyzerajú skvele :)

    OdpovědětVymazat
  5. Lepší by byla "Kavárna EVA", ale nevadí, i Era vypadá úžasně a na jejich dortíky bych mohla chodit klidně každý den. Evičko, příště mě musíš vzít s sebou. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. tam jsem ještě nikdy nebyla, musím to napravit :)
    a ty děti by mě štvaly opravdu hodně, nemám ráda děti, a když jsou ještě navíc hlučné a pobíhají...no hrůza! :D

    OdpovědětVymazat
  7. Ten dortík vypadá opravdu lákavě

    OdpovědětVymazat
  8. mmmm cakes....I want some now!
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images