Itálie a Švýcarsko 4.část / Italy and Switzerland part 4

Now to our last day in Switzerland. First we went to Bellinzona to see the Castel grande. You can´t walk up there, there are only lifts in the mountain. The castle was very nice and very well kept. Then we bought a little snack and continued to Viamala and Julier pass via Alps. It was just a breathtaking sight and I can´t describe it with words. In the end we visited  st Moritz. It´s the main european winter skiining center and everything was so posh there. We had a chocolate muffin and a capuccino and then we set out back to the Czech republic. The enitre trip was really great and I´m glad I went despite still being a little sick. Now there´s nothing much to do at home and I hope I´ll catch up everything I missed when I was sick.

A teď už k poslednímu dni našeho italsko-švýcarského dobrodružství. První cesta toho dne vedla do Bellinzony na Castel grande. Do hradu se nedá jít pěšky, ale jezdí se do něj výtahem. Nemůžu se rozhodnout, jestli je to geniální nebo totální rozežranost. Každopádně hrad byl krásný a skvěle udržovaný. V podhradí jsme se koukli do švýcarského obchoďáku a koupili si něco na zub. Pak jsme pokračovali do Alp na propast Viamala a Julierským průsmykem do sv.Mořice. Tamější příroda je opravdu úchvatná. Vůbec se to nedá popsat slovy. V Mořici už to zase bylo z jiného soudku, šlo vidět, že je to zimní středisko pro horních deset tisíc. Všude samé drahé auto a obchod. Krátce jsme se prošli po městě, na autobusovém nádraží jsme si dali muffin a capuccino a pak už směr ČR. Celý výlet byl úžasný a jsem ráda, že jsem se navzdory své nemoci rozhodla jet. Teď už mě doma nečeká nic moc... Až koncem srpna se s přítelem vypravíme na víkend do jižních Čech. Mezitím se snad uvidím s kamarádkami a stihnu dohnat, co mi měsíc nemoci vzal.

 Castel grande







Our snack / naše svačinka


200 švýcarských franků / 200 swiss franks


Viamala




 Julier pass / Julierský průsmyk



st Moritz / Svatý Mořic









Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Krásné fotky, musela to být nádhera :) ..Jedete do jižních čech? Tak to doufám, že se potkáme! :) Spíš podle toho, v jaké části budete :)

    OdpovědětVymazat
  2. I've just read down all your posts from your trip and it sounds and looks amazing! What I would give to visit a chocolate factory right now... I'm craving dessert!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images