Itálie a Švýcarsko 3.část / Italy and Switzerland part 3

On the fourth day we went to visit Switzerland. After breakfast we set out to Lugano to Swiss miniatur. There are swiss castles, railways, houses, chruches etc. all made in scale 1:25. To me it seemed a bit strange but my boyfriend loved it. You know, man are still in heart little boys. Sfterwards we headed to lake Lugano and the city of Lugano. While walking around the city I was amazed how clean it was. I didn´t see any flaked facade or collapsed houses. As can be expected from Switzerland there were banks and watch shops everywhere (Omega, Rolex). I even saw a LUSH shop which even from the outside smelled beautifully. Unfortunately I didn´t have time to go inside. On our way back to bus we were passing through a park at the lake. It was so nice and relaxing. You could borrow a book there and read it on deckchairs around. That was really cool. Our last stop that day was the Alprose chocolate factory. We could smell chocolate as soon as we got of the bus. You could go to take a look into the factory itself and there was also a museum and a shop of course. We bought some souvenirs for our families and that was it for the day. Tomorrow you can look forward to the last part - Switzerland again :)

Čtvrtý den už patřil návštěvě Švýcarska. Po snídani jsme vyrazili na okraj Lugana do parku, či jak to nazvat, Swiss miniatur. Jsou to v podstatě zmenšené švýcarské pamatáky, funkční železnice a lanovky na vrcholky Alp, to vše v měřítku 1:25. Přišlo mi to trošku kýčovité, ale můj přítel se tam vyžil. Prošel si to celé třikrát. Prostě chlap hračička... Odtud jsme už směřovali do města Lugana ke stejnojmennému jezeru. Při procházce městem mě dostalo, jak mají Švýcaři narozdíl od Italů všude čisto, nikde nevidíte oprýskanou fasádu nebo nějaké zbořeniště. Jak se dalo očekávat, po cestě jsme míjeli samé banky a obchody s hodinkami (Omega, Rolex). Narazila jsem tam taky na obchod LUSH a ta vůně i přes zavřené dveře byla naprosto odzbrojující. Bohužel nebyl čas, abych se šla podívat i dovnitř. Při zpáteční cestě do autobusu jsme procházeli parkem u jezera. Byla to prostě nádhera, navíc si můžete v parku bezplatně půjčit knížku a číst si v pohodlném lehátku. Nevím, jestli to byla jen nějaká sezónní akce, nebo jestli je to běžné, každopádně skvělý nápad. U nás by se v městských parcích nic takového dít nemohlo, protože by se nejspíš knížky i lehátka brzo někam záhadně "ztratily". Poslední zastávka dne byla čokoládovna Alprose. Už na parkovišti to úžasně vonělo. Dalo se jít podívat do provozu, omrknout malé muzeum a potom do krámku. Nakoupili jsme suvenýry pro rodinu a pak už jsme se poroučeli k hotelu. Zítra už na vás čeká jen poslední část - opět Švýcarsko.

Swiss miniatur




Lugano








Alprose chocolate factory / Čokoládovna Alprose





Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. To je jako sen!Nádhera..to prostředí, atmosféra :) Já jsem byla v Ženevě na autosalonu a to je nezapomenutelný zážitek :) miluju Švýcarsko

    OdpovědětVymazat
  2. Eve, to Švýcarsko je nádherný. Strašně bych se tam chtěla podívat. Překvapuje mě, jak mají všechno krásně načančaný a upravený:-). Užij si cestování!

    OdpovědětVymazat
  3. Naši v téhle čokoládovně tenkrát taky byli a strašně se jim to líbilo.. celkově už byly ve Švýcarsku asi třikrát a pořád se tam rádi vrací.. a o tom, že je ve Švýcarsku krásně čisto taky pořád básnili :D :) pěkné fotky Evičko! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Milá Evi,
    všechno je tak lákavý, letní, odpočinkový, okouzlující, barevný...ale jednu výtku přece jen mám - že ty jsi mě, holka jedna roztržitá, v tom fofru zapomněla vzít s sebou, viď? ;-))
    P.S. Fotka s čokoládovou reklamou a tebou je dokonalá!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ježkovy zraky, já teda měla napsaný seznam věcí s sebou, ale na Vivinku jsem dočista zapomněla! Fuj na mě. Příště zkrátka naskoč do kufru. :) Za chválu moc děkuji ;)

      Vymazat
  5. Tak platí, Evi, beru tě za slovo ;-)! A slibuju, že budu hodná, nebudu odmlouvat a klidně tě budu na cestách fotit ;-).
    Pa pa. Užívej!

    OdpovědětVymazat
  6. Definitivně si mě zlákala na návštěvu těhle krajů! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images