Itálie a Švýcarsko 2. část / Italy and Switzerland part 2

The thrird day of our trip belonged to Como area. We began with a walk in Como town full of narrow lanes, less or more expensive shops, old houses and Vespas everywhere. During my trip I´ve become very infatuated with Vespas and I must get one when I have my driving licence. There is also a very beautiful cathedral in Como. I couldn´t go in as I wasn´t wearing enough clothes, you know you can´t go inside italian church if you´re wearing a too short skirt or shorts or have naked shoulders and I had both. Italians are pretty strict about this. We took a small walk to the rest of the old city wall and then we set out to Menaggio. There we were supposed to go to see another garden but me and my boyfriend didn´t really feel like seeing it so we went to explore lake shores instead. There were many plants and trees growing around lake pathways. We were admiring expensive vehicles that were passing us by and even saw a beetle car all in pink :) In the end we managed to find somewhat beach and my bf had a short swim in the lake. I wasn´t brave enough to try it. Afterwards we took a ferry to Belaggio. It was full of tourists and souvenir shops and wasn´t really that interesting. Varenna where we continued by boat was similar but wasn´t so crowded and was more picturesque. Tomorrow you can look forward to Switzerland. See you.

Třetí den patřil návštěvě okolí jezera Como. Prohlídku jsme začali ve městě Como plném křivolakých uliček, více či méně drahých obchůdků, starodávných domečků a všudypřítomných Vesp. K Vespám bych jen dodala, že se mi natolik zalíbily, že si určitě chci jednu pořídit, až budu mít řidičské oprávnění. V Como mají taký nádherný dóm, do kterého jsem bohužel nemohla, protože jsem byla příliš spoře oděna a Italové jsou na tohle bohužel pedanti. Následovala krátká procházka městem k pozůstatkům městských hradeb a pak už jsme vyjeli směr Menaggio. Tady měla proběhnout prohlídka villy Carloty a její zahrady. Kdo jste včera četli pozorně víte, že už se nám s přítelem další stromy, keře a kytky okukovat nechtěly, tak jsme se odpojili a šli si prohlédnout nábřeží jezera a případně se i vykoupat. Chodníček podél jezera byl osázený oleandry nebo jinou zelení. Obdivovali jsme různá drahá vozítka, co nás míjely a dokonce jsme po cestě narazili na švýcarského brouka celého na růžovo. Nakonec se nám podařilo najít kousek kamenité pláže u vody a přítel ozkoušel vodu, já jsem bohužel odvahu nenašla. Z místního přístavu jsme pak vypluli k městečkům Belaggio a Varenna. V Belaggiu (podobnost názvu s jistým Las Vegaským casinem figurujcím ve filmu Dannyho parťáci je čistě náhodná) dávali v přístavu mojito sodu zadarmo, takže hádejte, co udělali všichni důchodci z našeho zájezdu... No jistě, utvořili téměř neprostupný špunt v už tak dost úzké uličce a na zpáteční cestě si nezapomněli jít pro další. Hanba mě liskala. Nicméně Belaggio mě až tak neoslovilo, všude byla spousta turistů a obchodů se suvenýry, nic až tak zvláštního. Varenna byla podobného ražení, ale už nebyla tak zalidněná a uličky byly přeci jen malebnější. Na závěr bych jen dodala, že italské silničky podél jezer nejsou nic pro velké autobusy a opravdu smekám před umem našich řidičů. Zítra se těšte na Švýcarsko.

Como






Ano vidíte dobře i v Como mají Baťu :)



My Como outfit / Můj obleček dne
As you can see the hat became the ultimate accessory :)
Jak vidíte, klobouček se stal nepostradatelným doplňkem :)



My Como snaps / Moje Comské záběry



Menaggio







Varenna




Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. tam to muselo být suprové :) nádherné fotky! :)

    OdpovědětVymazat
  2. amazing pictures,follow you,hope you can follow me back :D

    http://fashionandthecity-ilda.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  3. Was this lake como Eve?? We havent put that as a place to visit but I know its close to one of the towns we're visiting, and if this is Lake Como we are so going to have to go - it is absolutley breathtakingly beautiful!!! Look at that stunning sunshine. Did you also know, i didnt know that about Italian churches, so I'm going to have to make sure I take some wrap around shawls, and some longer shorts to make sure we get in to at least one church haha Thank you so much for sharing such invaluable advice & pictures xx

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hi Anna, yes, this is lake Como :) I also had a shawl with me but I left it in the bus :/ Shame on me! I´m glad I could help ;)

      Vymazat
  4. Krásné fotky. Ta výloha s botami, ach. :)
    Vespy a růžový brouk sjou naprosto úžasní!

    OdpovědětVymazat
  5. eve baby thanx for the comment:) have to go to school.. two weeks left then holidays...i am so happy cause the weather in germany isnt so well!!how are u ?enjoying time?nice pics dear!kisses

    OdpovědětVymazat
  6. Když jsem byla v Římě a pár dalších italských městech tak jsem s sebou vsude nosila obrovsky šátek do kterého jsem se halila před vstupem do kostelů apod.,nic moc,ale chápu je:) Opět úžasný fotky!:)

    OdpovědětVymazat
  7. Gorgeous photos! I'd love to visit Italy and Switzerland one day!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images