Kavárna Skog Urban Hub

Ahojte,

 dneska je tu po dlouhé době post s nádechem kavárenského povalečství, který nejspíš zaujme hlavně ty z vás, co se pohybujete v Brně a okolí.

 Na Dominikánském náměstí totiž otevřeli novou kavárnu. Myslím, že v těch prostorách dřív byl nějaký butik se strašně drahým oblečením, nebo kadeřnictví. Už nevím. V každém případě nic zajímavého.
 Nevím, jestli to tak máte i vy, ale většina kaváren v samém středu Brna (snad kromě Placzka) mi přijdou hrozně snobské s naprosto přehnanými cenami za cokoliv. O chování personálu, který Vás pomalu odmítne obsloužit, pokud neparkujete před podnikem minimálně s BMW a nenakráčíte si to dovnitř s falešnou kabelkou od LV, ani nemluvím.
 A proč o tom mluvím? Protože SKØG Urban Hub, která teď na místě butiku/kadeřnictví vyrostla je přesným opakem toho všeho. Interiér vychází z filozofie Skanidnávského stylu. Sama kavárna má pak na stránkách napsáno: "SKØG Urban Hub je nový brněnský víceúčelový koncept, který vznikl fúzí kavárny, baru, pražírny a prostoru pro kulturní akce. Inspirací mu je třetí vlna berlínských kávových domů a skandinávská filozofie." A protože, jak víte, káva a Skandinávský styl miluju, nebylo v neděli odpoledne co řešit. Čapla jsem kamarádku a šlo se. Hned při vstupu mě hrozně mile překvapilo, jak je teď ten prostor vzdušný a čistý a přesto strašně příjemný. Jakobyste seděli doma v obýváku. Sedět se dá u stolků, ale i u velkých výkladních oken. No představte si tu parádu. Výborná káva/čaj/sklenička vína, dobrá kniha a k tomu výhled na osvětlenou novou radnici. Však posuďte podle fotek sami. 
 Kávu si sami praží a veškerý sortiment nápojů a jídla se snaží získávat z místních zdrojů, což je víc než sympatické. A ceny? To je ta nejlepší zpráva. Jako v každé jiné kavárně mimo nejužší centrum. Takže určitě všem vřele doporučuju a těším se, co nám tahle kavárna do budoucna nachystá za lahůdky!



A moje maličkost pěkně usazená v křesílku :)


jumper / svetr Thrift store / sekáč
t-shirt / tričko Asos
jeans / džíny Tally Weijl

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images