For the Christmas day (inspiration) / Na Štědrý den (inspirace)

Hello everyone, the pre-Christmas peace has started at my home. We are almost finished with making cookies, I´ve done some tiding up in my room (and it was a hard work), presents are also almost ready only a few finishing touches left and yesterday I went to have a trdelník (a typical czech Christmas pastry) with my boyfriend. And it was delicious by the way ;). Since this all is done I have some spare time to think about what to wear on Christmas day and I´d like to share my thoughts with you.

Hezký čtvrtek všem, u nás doma už začíná zavládat takový ten předvánoční poklid. Doděláváme cukroví, úklid (stoletého prachu) v mém pokojíku už je hotový, dárky v velké většině čekají jen na drobné úpravy a zabalení a včera jsme si byli s přítelem dát obligátní trdelník na Svoboďáku. A byl vynikající mimochodem ;) Zbývá mi tak čas popřemýšlet, v čem zasednout ke Štědrovečerní tabuli a posléze ke stromečku. Ráda bych se o tohle své outfitové meditování podělila s vámi.

A dress / Šaty

A dress is kind of a Christmas classic. Only materials and cuts change over the years. For this year I´d
choose a lace one. As you´ve probably noticed I´m addicted to the lace pieces and I have worn it a lot this year. A dress from the last post would do too here . A dress can be accesorized with anything or you can just simply leave the lace on its own. I chose a string of black wooden beads. A choice of shoes is also very individual. We don´t wear shoes inside so I´ll probably be wearing some cute slippies.

Šaty jsou pro mě na Vánoce taková nestárnoucí klasika. Jen se měni materiály a střihy. Já bych letos sáhla po nějakých krajkových. Jak jste si už asi všimli, krajce jsem beznadějně podlehla a letos jsem ji oblékala poměrně často. Hodily by se i šatičky z minulého postu tady . Doplnit můžete libovolně a nebo prostě nechte krajku vyniknout. Já jsem zvolila vyzkoušené dřevěné korále v černé barvě. Obuv je dost individuální. My doma boty nenosíme, takže ke všemu asi budou pohodlné papučky.


dress / šaty HM
a string of beads / korále fler.cz
 
A skirt + cardigan / Sukně + cardigan

A skirt and plain white tee can also do you an elegant service. Just add a cardigan and some golden sparkly and voilá another elegant Christmas outfit is here.

Úplně stejně jako šaty vám může posloužit i kombinace obyčejného bílého trika a černé sukně doplněné o svetřík a nějaké to zlaté cingrlátko.



skirt, necklace / sukně, náhrdelník HM
tee / triko New Yorker
cardigan / svetr Topshop
Shirt + jeans / Košile + džíny

If it isn´t too warm at your home or if you just prefer more comfortable clothing you can wear a pair of jeans and a white shirt. To make it more festive accessorize it with a statement necklace. Jeans doesn´t have to be light blue of course. It´s completely up to you.

Pokud máte doma chladněji, nebo si prostě chcete dopřát pohodlí, pak jsou džíny a košile ideální. Košili bych zvolila zastrčenou do kalhot a navrch nějaký výrazný náhrdelník. Džíny ovšem nemusí být světlé, záleží jen na vás...


shirt, jeans / košile, džíny HM
necklace / náhrdelník fler.cz
 
Shirt + jeans (casually) / Košile a džíny (pohodlně)

The last combination is maximally comfortable and I´d say it´s even suitable for casual occasions. Nevertheless I think that for those of you who want to look good at the Christmas tree and still feel comfortable it´s a perfect choice.

Poslední kombinace už je maximálně pohodlná a řekla bych i vhodná na běžné nošení, ale myslím si, že pro ty z vás, kdo chcete u stromečku vypadat dobře a přesto mít pěkně pohodlíčko se asi hodí nejvíc.

jeans, shirt / džíny, košile HM
jumper / svetr Topshop 

Another inspiration here
What are you going to wear on Christmas day?

Jinak ještě jedna kombinace, která by se hodila tady 
A v čem vy strávíte Štědrý večer?

Mohlo by se vám líbit

15 komentářů

  1. Ke stromečku si asi obléknu černé kalhoty a bílou košili, prostě klasika:) nijak ten "vánoční outfit" neřeším, hlavní je, aby to bylo čisté a slušné :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ty první šaty jsou fakt moc pěkné! Já asi v kalhotách a nějakém topu modré barvy, jelikož letos ladím do modra :)

    OdpovědětVymazat
  3. tie šatičky sú nádherné Evi :)

    OdpovědětVymazat
  4. Umě jasně vedou šaty a pak sukně s košilí. :) Jinak svetřík na poslední fotce je super!
    Proti gustu žádný diškutát, ale nedovedu si představit, že bych na Vánoce měla na sobě džíny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však je to na každém, jenom jsem se snažila poskytnout nějaké tipy. Od každého něco, abych tak řekla ;)

      Vymazat
  5. Stoletý prach :), to mi připomnělo, že jsem někdy minulý týden vzala štafle a lezla jsem utřít prach nahoru na skříně.. za dva a půl roku co tady bydlím, jsem tam nevlezla a vždy utírala jen to kam jsem dosáhla, měla bych se asi stydět, ne jen, že ta vrstva prachu byla šílená a hadr, který byl původně bílý, chytil poněkud jinou barvu.. ale také proto, že jsem to celou tu dobu dýchala já a i chudák potkan..

    Líbí se mi kombinace toho bílého svetříku s černou sukní :).

    OdpovědětVymazat
  6. The cardigan and the sweater is really stunning!! <33

    visit my blog, xoxo.cc

    OdpovědětVymazat
  7. Něco podobného jsem měla taky v plánu spáchat, protože se nějak nemůžu rozhodnout, co si vlastně obleču, budu se nejspíš muset během dne převlékat, kolik jsem si toho vymyslela :-D Ale Tvoje kombinace se mi moc líbí a samozřejmě vedou šatičky :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Zvolila bych 1 nebo 2 outfit!! Ale vsšechny jsou moc hezky!! Mrkni na naš blog❤

    OdpovědětVymazat
  9. My fave outfit is the second one. If you are staying indoors a more casual and comfortable look is also a very good option. But it is Xmas after all so you have an excuse to dress up ;)

    OdpovědětVymazat
  10. Super lovely outfits! I must confess I still have no idea what I am going to wear for Christmas... maybe I'll buy something new!
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    OdpovědětVymazat
  11. ty šatky jsou krásné! já to asi nechám až na zítřek a rozhodnu se podle nálady :)

    OdpovědětVymazat
  12. Love the second outfit especially - I have that skirt in a coral pink colour, been dying to get my hands on the black version! :)
    SANA YASMIN xx

    OdpovědětVymazat
  13. krasne ouftit:) 1. a 3. se mi moc libi:)

    PS: Zvu te na svoji giveaway o Stefanel limecek na svem blogu:
    http://bridgeofmemories.blogspot.co.uk/2012/11/1st-giveaway.html#comment-form

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images