Primery - Catrice vs. NYC

Ahojte,


 jak jsem se nedávno v oblíbencích zmínila, nosím denně jenom korektor a pudr. Nemám totiž ráda pocit masky na obličeji, který s make-upem vždycky mám. Aby mi ta moje lehká fasáda držela a vydržela celý den, chce to dobrý podklad, když nenosím make-up.

Úplně první primer, co jsem si koupila a dlouhou dobu používala, byl od Catrice. Jmenuje se Prime and Fine Anti-Shine. Taková pěkná rýmovačka :)



Oficiální popis zní takto:

Ideální příprava pro matný look. Báze minimalizuje nechtěný lesk pleti a viditelně zjemňuje póry. Ultra lehká formule navíc prodlužuje efekt make-upu. Dermatologicky testováno.



Báze je pěkně krémová, ale není nijak mastná. Je pěkně lehoučká a hezky se roztírá a hned po rozetření vidíte, že póry a různé nedokonalosti zmizí nebo se trochu zmírní. Zkrátka máte obličej hezky připravený na další líčení. Na jedno použití stačí malé množství a primer Vám vydrží cca 3 měsíce, když ho používáte každý den minimálně jednou. Nicméně jako primer na oči zase není tak skvělý. Samozřejmě prodlouží životnost stínů, ale nijak, že by vám z toho přecházel zrak. Ale jinak ho vřele doporučuju.

A protože při mojí poslední návštěvě Rossmana už tenhle zázrak neměli, musela jsem vybrat něco jiného a moje volba nakonec padla na primer od NYC.


Oficiální popis jsem našla pouze anglicky a dohromady se tam nic nepíše krom toho, že rozjasňuje a oživuje pleť. A to je prosím pravda, protože primer v sobě má malé třpytivé částečky. Je hodně tekutý, takže já ho vždycky otočím dnem vzhůru když ho otvírám, aby my všechen okamžitě nevytekl. Taky ho stačí malinko a natřete s ním v klidu celý obličej včetně víček. Ale na můj vkus už tolik pleť nesjednotí a opravdu rozzáří, což může být problém, pokud máte spíš mastnější pleť jako já a potřebujete to utlumit. Ale jako primer pod stíny... Neskutečný! Dneska jsem si dala takové vánoční třpytivější líčení očí a věřte tomu nebo ne, stíny za celý den intenzívní práce nezalezly do vrásek na oku. Nanesla jsem je před osmou ráno a v půl sedmé večer jsem ještě měla stíny pořád tam, kde jsem je ráno nalíčila. Takže na tohle je primer absolutně bezkonkurenční. 

Takže verdikt zní: Catrice doporčuju pokud potřebujete něco fajn pod maek-up či pudr. Lehké vzdušné a práci v minimalizování pórů a sjednocení pleti opravdu zastane. NYC je fajn pokud máte unavenou pleť a potřebujete ji oživit a taky pod stíny. Tam je prostě jednička!

Znáte nějaký lehký make-up, který nevytváří pocit masky? Co byste doporučili?


Mohlo by se vám líbit

1 komentářů

  1. Tieto šiovn vecičky ani nepoužívam, ale recenzia je pekne napísaná :)

    Zapoj sa do mojej Vianočnej súťaže o ceny v celkovej hodnote 1OO EUR!
    http://byfoxygreen.blogspot.sk/2015/12/vianocna-sutaz.html

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images