Móda v Londýně

Věřím, že všechny módní fanynky dobře ví, že Londýn patří mezi města módy. Vždyť Anglie je zemí značek jako Topshop, Miss Selfridge a Dorothy Perkins. Začínala tam Vivienne Westsood a Twiggy určovala v 60.letech módu zbytku světa.
 Já jsem ale z módy v Londýně byla celkem zklamaná. Nemluvím teď o obchodech, protože tam bych přítele stejně nedostala ani párem volů a myslím si, že to tak bylo lepší i pro moji peněženku. Řeč je spíš o tom, co jsem měla možnost vidět v ulicích. Viděla jsem několik opravdu hezky a vkusně oblečených dívek a dam, ale těch velmi nevkusně a vulgárně oblečených bylo bohužel víc. Navíc mám podezření, že ty hezky oblečené kolemjdoucí ani nebyly rodilé Angličanky, ale turistky.
 Na druhou stranu musím říct, že člověk mohl jít s oblečením do trochu nečekanějších kombinací a nikdo tam na něj nezíral jako na exota.
 Jako jediný suvenýr jsem si přivezla zářijové číslo In Sytlu UK, ale o tom zase třeba někdy jindy.

Teď se pojďme podívat na to, jak jsem s módou zápasila v Londýně já. Cílem bylo udělat si na každý den plán a s váhou kufru se vejít do 20 kil.


Na let to chtělo něco pohodlného, ale zase jsem nechtěla být za šmudlu v nějakých teplákovitých kalhotách a tak jsem zvolila džínové kraťasy, halenku,svetřík a pohodlné botky.


Alfa a Omega byla džínová bunda. Předpověď počasí hlásila teplo a slunečno a tak jsem si řekla, že když si přibalím pod bundu nějaké ty vrstvy, mělo by to stačit. První den bylo opravud krásně a já si to štrádovala po městě a dělala hovadinky v telefonní budce v obyčejných bavlněných černých šatech, bundě a ze začátku dne mě ještě hřála kašmírová šála. Boty jsem radši vzala zavřené, kdyby se přece jen to vrtkavé anglické počasí změnilo.


Na druhý den mě ale sluníčko přece jen přesvědčilo a tak jsem vyrazila v sandálích a mojí oblíbené skládané sukni.


A na cestu domů už zase jen pohodlně v pruhovaném svetru, bundě a s drckem na hlavě, který můj přítel nesnáší.

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. vypadáš pohodově a "drcek" nosím taky a babička se mi kvůli tomu vždycky směje :)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké fotky a jo, do letadla je to nejlepší v pohodlném oblečení, ale tepláky bych také nevzala na sebe.

    http://missalexy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Nepokrytě Ti závidím, Evičko! :) Pěkné fotky a s tím oblékáním v Uk souhlasím - byla jsem tam naposledy před pár lety (Walles) a divila jsem se, jak vulgárně spousta mladých wallešanek působí.
    Janina

    OdpovědětVymazat
  4. hey babe...great pics, london is such a crazy city...hope you bought great stuff on your shopping trips :P xox shara

    OdpovědětVymazat
  5. Děkuju, holky, za milé komentáře a jinak moc doporučuju Londýn Vaší pozornosti :)

    OdpovědětVymazat
  6. Hezke fotky a drdol ti slusi. Londyn je na mem cestovacim wishlistu, ale zatim nema takovou prioritu. :) To te obdivuji, ze sis nekoupila nic na sebe... Ja jet do Londyna, tak jedu s poloprazdnym kufrem. :-D

    OdpovědětVymazat
  7. Milá Evi, ty jsi každopádně londýnským ulicím prospěla a prozářila je - moc ti to slušelo.
    Je to jak píšeš, člověk někdy očekává v cizí zemi spoustu módní pouliční inspirace a ta se bohužel jaksi nekoná. Ale mám podobnou zkušenost z Paříže, kam často jezdím. Při první návštěvě jsem kdysi byla zklamaná - to hadrářství že je onen pověstný "francouzský šarm"? Jenže pak mi to došlo - ty hrůzně a nevkusně oblečené dámy jsou turistky, zatímco Pařížanky namouduši "ví jak na to". Ale je jich v ulicích málo, víc je tam paradoxně turistek. ;-)
    Posílám pac a pusu, Vivi

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Evi!
    Zdravím z nového blogu! ♥♥♥
    Jsi krásná, a Londýn mi připomíná, jak moc se mi stýská po UK!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images