A trip to Vienna / Výlet do Vídně

Hi guys,

before my state exam I had found out there´s a baroque art exhibition in Vienna so I asked a friend from school and on Saturday we finnaly went there. The weather was more than good, we saw the art in Albertina and then headed to the city center. We stopped for a lunch in a great Italian fast food where they make all the delicious dishes right in fron of you and there were small bushes of basil and rosemary on every table so you could put it on your pasta or pizza as much as you want. So no need to say it was really good. In the afternoon we had some rest and ice cream in a park near the Karls kirche and right before our departure home we had a cup of coffee in a really cool café bar.
As I was looking around I just couldn´t help but notice that everybody looked really good there, I mean in connection with clothes. I think people from our country should go there just to watch and learn how to do this. I was also quite amazed by one of the H&M stores there because it´s set in an art nouveau building. I was speechless. I meant to buy some souvenir there but I somehow didn´t make it in time before all shops closed.
It was a really great day and I hope I´ll be back there soon.


---

Ahojte,

 už před státnicemi jsem zjistila, že je ve Vídni výstava barokních mistrů a tak jsem zainteresovala spolužačku ze školy a v sobotu jsme se tam vypravily. Počasí nám krásně vyšlo, prošly jsme si Albertinu a pak jsme se vydaly do města prošmejdit obchody. Na obědě jsme se stavily ve výborné italské restauraci, nebo spíš fast foodu, kde jídlo vaří přímo před vámi. Na stole tam všude měli kromě olivového oleje taky keříky bazalky a rozmarýnu. O tom, že jídlo bylo výborné snad není ani třeba dlouze psát. Odpoledne jsme si daly zmrzlinu v parku u Karls kirche a před odjzedem jsme se před deštěm schovaly na kávičku v jedné moc hezké a stylové kavárně/cocktail baru, kde nás obsluhoval moc šikovný slovenský číšník. Když jsme zjistily, že je to náš "východní brat", dost jsme se tomu společně s ním nasmáli.
Jak jsem se tak rozhlížela kolem sebe, všimla jsem si, že tam prostě nebylo vidět jediného ošklivě oblečeného člověka. Myslím, že by se tam od nás měly pořádat zájezdy už jen kvůli tomuhle. Další milé překvápko mě čekalo v místní pobočce H&M. Sídlí v secesní budově, což mi naprosto vyrazilo dech. Chtěla jsem si tam koupit nějaký suvenýr v podobě oblečení, ale nakonec jsme to nějak nestihly vyřešit do zavíračky.
Den to byl víc než skvělý a doufám, že se tam zase brzo podívám.

A co vy? Máte rádi Vídeň?







Mohlo by se vám líbit

7 komentářů

  1. Tak to italské bistro se mi moc zamlouvá :-) A budovu HMka si pamatuju, utkvěla mi v paměti už od prváku, co jsme tam se střední byli, bylo to tam vážně krásné :-) Jen my poblázněné puberťačky si tam nakoupily se spolužačkami všechny stejná tílka a pak bylo hrozně trapný v nich někam jít :-D No dobře, že sis výlet tak užila, Evi :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Vídeň je moje nejoblíbenější město! Kde je, prosím tě, ta italská restaurace? Že bych šla příště najisto. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jmenuje se Vapiano a je kousíček od Stephans platz v takové boční uličce.

      Vymazat
    2. A tak je na Herrengasse ;)

      Vymazat
    3. Díky moc, jsi zlatá! Už procházím jejich web. Ceny mě šokovaly - příjemně. Ještě jednou moc děkuji za tip. :-)

      Vymazat
  3. Na tu kavárnu mi pak budeš muset dát tip! :) A do italské asi budu chodit pravidelně, jak to tak vidím :D Na tom háemku mě nejvíc fascinuje, kolik na jednom místě jich tam je...ale tohle je nejkrásnější! Doufám, že ak přijedeš i za mnou, Evi, půl roku bude dlouhá doba! :D

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images