Outfits / Ohůzky

Hello guys, I´m sorry for my absence here but my many duties have started and I´m really busy. There´s nobody to take pictures of me at home and I don´t want to keep on showing you our kitchen so I want to show you my outfits at least this way.

Zdravím vás, a moc se omlouvám, že o mně není moc slyšet. Započaly mi doučovací a jiné povinnosti, tak moc nestíhám. Doma mě nemá kdo fotit a už je mi hloupé pořád vám ukazovat naši kuchyň, tak jsem to vyřešila zase aspoň takhle. Je to zároveň trochu inspirace ála nestíhací oblečky, kterou navrhovala Lucka .

jacket, cardigan / bunda, svetřík Topshop
tee / tričko CA
shorts / kraťásky  votocvohoz.cz
scarf / šála HM
shoes / botky Street
brown tights / hnědé punčocháče christmas gift / vánoční dárek

This is kind of free time outfit. I was wearing it for a coffee with a friend and I went to have a pizza with my bf later on that day in it. I must admit I just love these shoes. They go perfectly with anything and they are so comfy.

Tohle byl takový volnočasový ohůzek. Vyrazila jsem si v něm s kamarádkou na kávičku a večer s přítelem do pizzerie. A musím se přiznat, že ty botičky fakt zbožňuju. Hodí se úplně ke všemu a jsou neskutečně pohodlné.

jacket / bunda Tosphop
tee / triko HM
shorts / kraťasy New Yorker
shoes / botky Street
tights / punčocháče ------II-------

As you have probably noticed my second favourite piece after the shoes is the leather jacket. I was wearing it the whole Summer for motorbike rides with my bf and it will probably be irreplaceable for fall too. This is kind of a school outfit and it brought me good luck at the dentist´s. Between school and the dentist´s appointment I met a friend to have a cup of coffee. We went to a café I had been passing by on my way to school for years but I had never been inside. And guess what... I´ve probably found my favourite café in the city. Shorts are like milion years old. I bought them when I had a part time job in New Yorker and I keep wearing them over and over.

Jak jste si asi všimli, mým druhým hodně oblíbeým kouskem po botách je bundička. Nosila jsem ji celé léto na motorku i v chladnějších dnech a teď na podzim bude nejspíš taky nepostradatelná. Tenhle ohůzek je školní a byl taky tak trochu pro štěstí, protože jsem v něm prošla bez kazu na preventivní zubní prohlídce. Mezi školou a zubařkou jsem vytáhla na kafe kamaráda. Zašli jsme do jedné kavárny ve městě, kolem které už jezdím drahná leta do školy, ale nikdy předtím jsem v ní nebyla. A ono ejhle. Asi jsem našla svoji novou nejoblíbenější kavárnu. Ale o tom zase jindy. Kalhoty jsou staré prastaré, koupila jsem si je kdysi, když jsem brigádničila v New Yorkeru a pořád je recykluju.

blazer, skirt / sako sukně HM
tee / triko Calliope
shoes / botky Deichmann
tights / punčocháče Brno haberdashery / brněnská galanterka
string of beads / korále fler.cz
 
I´d like to call the last outfit "Miss elegant" and I felt so good in it that I was wearing it two times last week. The first time for an english lesson (I teach english as a part time job) and the second for dealing with stuff like tram card and so on. As you can see I keep trying to get used to wearing heels and I´m sure you know the situation when you´re trying to look really ladylike something bad usually happens. In my case it was a mother with a pushchair who asked me for help while getting on a tram. I almost fell on a baby in the pushchair when doing it. It must have looked hilarious. Well whatever... :D Black tights were new and of course I damaged them... Typical me. Are you such "tightsbreakers" too?

Poslední ohůzek bych nazvala "Slečna elegán" a natolik se mi zalíbil, že jsem ho v minulém týdnu měla na sobě hned dvakrát. Jednou jen coby učitelka angličtiny a podruhé na vyřízení různých formalit jako šalinkarta atd. Jak vidíte snažím se zvykat si na podpatky. Nicméně v momentě, kdy chcete být opravdu za dámu se vždycky něco semele. V mém případě to byla maminka s kočárkem, která mě požádala o pomoc při nástupu do šaliny. No měla jsem co dělat, abych se jí na to dítko v kočárku nerozplácla. Přeci jen ještě vůbec nejsem "silná v kramflecích". Černé punčocháče byly nové a samozřejmě jsem si na nich hned při druhém oblečení udělala oko. Celá já.... Taky jste takové smolařky či likvidárotky punčocháčů?

Mohlo by se vám líbit

8 komentářů

  1. Teda, tolik inspirace naráz a jedno lepší než druhé! :) To se ti Evi fakt povedlo :)

    OdpovědětVymazat
  2. Skvěle udělané! Nejvíc se mi líbí ten druhý outfit :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  3. Na podpatcích je vždycky lepší nic nedělat, to souhlasím:-). Já pomáhat s kočárkem v jehličkách, tak si rozmlátim hubu:-D

    OdpovědětVymazat
  4. Máme stejnou sukýnku z H&M jinak moc pekny prispevek :)

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, kombinace se mi moc líbí, ale nemůžu vystát slovo ohůzek :-( Je fajn, že píšeš v AJ, ráda si sem chodím procvičovat, prosím, pokračuj v tom :-) Držím palce, ať to všechno (vč. podpatků) dobře zvládáš ,-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to mě mrzí, ale já nesnáším slovo outfit... Díky za pochvalu, psát anglicky budu určitě dál ;)

      Vymazat
  6. pěkný :)
    neboj, taky jsem smolař a mistr světa v ničení punčoch:D
    a je to jako naschvál, pokaždé když mám podpatky, nějaká maminka potřebuje pomoct s kočárkem:D pomáhám ráda, ale ne zrovna v podpatkový den:D

    OdpovědětVymazat
  7. wow ty to tu mas nejake ine,inak oblecky velmi pekne,ten posledny sa mi paci najviac:))

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images