A queen´s diamond jubilee / Královnino diamantové jubileum


Hello everyone, I believe you´ve noticed Britain is celebraing sixty years of queen Elizabeth II´s reign these days. Those of you who keep coming here more often know that I have a sort of crush for England. I like Monty Pythons, Secret diary of a call girl is also english, I order from Topshop directly from England quite often too (it´s probably my worst habit) and when Kate and William were getting married in April last year I was up at 8 a.m. and frankly I wouldn´t get up so early not even for our national sport - the ice hockey.
Yesterday afternoon there was a frigate of the queen´s jubilee on the river Thames. There were ships and boats of all ages and from all around the world where the queen reigns including venetian gondola (I know she doesn´t govern there, it was more of a tradition) and canoe from New Zealand. Banks of the river were crowded with people who came to celebrate or just to watch. You could see flags with union jack hanging from many windows. Queen herself was on a bautiful ship with her whole family. Of course you could say: What´s so awesome about queen? Does she do anything for her kingdom or is she just an anachronism? Well, for me she is a symbol of english gracefullness and elegance. Given the United Kingdom belongs to the most economically and politically powerful countries in the world I think she certainly must be doing something good for her country.
As a true fashion freak I was watching duchess Kate and she was a pure perfection. William must be really proud of her. :)
And what about you and England?
xoxo Eve.h

Zdravím vás, české zpravodajství se v rámci normálních televizních novin k téhle události moc nevyjadřovalo (samozřejmě mimo ČT 24), ale Anglie momentálně slaví 60 let vlády královny Alžběty II. Vy, co sem chodíte delší dobu, víte, že mám pro Anglii zvláštní slabost. Mám ráda Monty Pythony, Tajný deník call girl je taky britské provenience, často si objednávám z Topshopu (což je pravděpodobně moje největší neřest) a když se ve Westminsterském opatství odehrávala svatba Williama a Kate, byla jsem vzhůru už v osm. Rozumějte, nevstala bych tak brzo ani kvůli českému nejmilovanějšímu sportu - hokeji. 
Včera odpoledne se v rámci oslav uskutečnila veliká fregata na Temži, kde pluly lodě z celého světa včetně benátské gondoly a kanoe z Nového Zélandu. Břehy byly lemované davy lidí, kteří buď přímo slavili a nebo se jen přišli podívat. Z oken domů všude visely vlajky s union jackem. Královna plula na nádherné lodi s rodinou. Já vím, někteří si asi říkáte, že je to jen přežitek - taková monarchie, ale pro mě to prezentuje takovou tu klasickou anglickou noblesu a eleganci. Když si navíc vezmu, že Anglie pořád patří mezi ekonomicky a politicky nejdůležitější a nejmocnější země na světě, tak ona ta královna přeci jen nebude taková zbytečná "zkamenělina" a Britové sami jsou na ni hrdí, jak bylo včera vidět.
Jako správní módní závislák jsem samozřejmě sledovala Kate, která byla jako vždycky krásná a elegantní. William na ni může být hrdý :) A co vy a Anglie?
Vaše Eve.h







Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. I když jsem ceremonii jen tak letmo zahlédla ve zprávách, tak je fakt, že za přežitek to určitě nepovažuju, líbí se mi, jak královskou rodinu ctí a kolik lidí se při takové událost sejde a přijde oslavovat :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nádherná atmosféra, v Londýně bych teď chtěla být. A ta Kate...no jo, nádherná. Jako ostatně vždy, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ona je :) Právě ji obdivuju, protože přiznejme si to na Angličanku je fakt krásná ;)

      Vymazat
  3. Abych řekla pravdu, Kate mi nepřijde vůbec ničím zajímavá, kdybych ji potkala v džínách a triku ani si jí nevšimnu, ty její půvabné kostýmky ale dělají své. Dáma jak má být, elegantnost nadevše.
    Hezký den Evi :))

    OdpovědětVymazat
  4. jááá Británii miluju! :-) V ANGLII SE MI MOC DÍBILO, DOTEĎ O NÍ POSTUJU :-)..
    Jinak Kate je neskonale krásná, je to symbol dokonalosti!

    OdpovědětVymazat
  5. Úžasný post, milá Evi. Anglií ses mi trefila do noty, miluju ji!
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  6. Já mám teda Anglii moc ráda a někdy bych se tam hrozně moc ráda podívala, ale zase takový blázen jako ty nejsem;)
    O tomto jsem se dozvěděla dnes ve zprávách na Nově a do té chvíle jsem o něčem takovém vůbec netušila.
    A ano, Kate je kouzelná :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ohhh Eve I also have a bit of a crush on the Royal Family!!! I certainly have a crush on Princess Kathryn Middleton though, she really is fashion savvy perfection. I ADORED her red ensemble she wore for the Jubilee - Morgan and I were up really early to watch the concert in the morning :) Hope your week is flying by.

    Anna xo
    http://www.lifesshinyprettythings.blogspot.com.au/

    OdpovědětVymazat
  8. moc pěkný post =) a vybrala jsi k tomu i pěkné fotky =)

    OdpovědětVymazat
  9. Kate is so gorgeous isn't she - always so elegant! I don't think she's put a perfectly shod foot wrong yet. Hope you're having a lovely weekend!

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images