Skirts or shorts? / Sukně, nebo kraťásky?



Hi ladies,
 Summer is here and together with it comes a dilemma. Given the name of this post I think you know which one it is. I´d like to think about advantages and disadvatnatges of both pieces (I dare to say) all of us have in our wardrobe in this post. A skirt is older and the truth is it makes us fragile and just lovely women. Well this doesn´t concern those "natural women" who wear those looking like a bag. But that´s not my point today. Skirts are the most comfortable option for hot Summer days and maxi skirts that has been popular recently have the power to hide our unshaved legs. On the other hand they aren´t very resistant against wind and must be guarded carefully in such weather (Do you remeber the Sex and the city scene where Carrie´s skirt flew high above her head?). Every cut and length don´t suit all legs and figures so we have to be careful while picking a skirt. That´s what they have in common with shorts. Even with them we have to pay attention to our bodyshapes. In my opinion, shorts are more sexy and with good top, accesories and high heels they can outshine even a dress while worn to a Summer party. They are even more versatile than skirts. I probably own more skirts but it doesn´t mean I like wearing shorts less. On the contrary. I can´t even imagine Summer without jean shorts. So in my case it´s a draw. What´s your opinion?
xoxo Eve.h

Ahojte,
 jelikož nám běží léto na plné obrátky, i když počasí poslední dva dny moc letně nevypadá, nastává nám ženám a dívkám trochu dilema. Z názvu článku asi tušíte. Ráda bych se proto zamyslela nad výhodami a nevýhodami těchto dvou stálic v šatníku (troufnu si říct) každé z nás. Starší z nich je samozřejmě sukně a pravdou zůstává, že sukně z nás zkrátka dělají něžné křehké ženy. Pokud tedy není řeč o takových těch přírodních ženách, které nosí takové, které vypadají jako pytel. Ale to sem teď nepatří. Sukně jsou tím nejpohodlnějším, co můžeme pro horké letní dny zvolit. V posledních letech populární maxi sukně mají navíc moc skrýt, že jsme si zrovna nestihly oholit nohy. Jejich velká nevýhoda je nepřílišná odolnost proti větru a z toho vyplývající potřeba sukni v takovém počasí neustále hlídat (vzpomínáte na scénu ze Sexu ve městě, kde Carrie sukně vylétla až nad hlavu?). Každý střih sukně taky nevyhovuje každým nohám a postavě, proto je třeba pečlivého výběru alespoň co se délky týče. To je sukním a kraťáskům společné, i u nich je na místě opatrnost. Nevím, jak vám, ale mně se zdají být proti sukni víc sexy a na různých letních večírcích mohou ve správné kombinaci a s podpatky směle konkurovat i šatům. Navíc jsou podle mě trošku multifunkčnější než sukně. Sukní mám ve škříni asi víc, ale kraťasy nosím stejně ráda. Například si neumím představit léto bez těch džínových Takže bych to viděla na remízu, co vy?
Zdraví vás Eve.h

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Ja mam rada oboje, ale zrovna tuhle sukni jsem si pred par dny koupila a mam ji na blogu :D Takze ted uprednostnuju ji, ale jinak je to uplne vyrovnane:)

    OdpovědětVymazat
  2. Evi,
    to je těžká otázka: "sukně nebo kraťásky". To je jako ptát se "Paříž nebo New York"? Obojí je nádherný. ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  3. Taktéž jsem pro remízu! Každé má něco do sebe! :)

    OdpovědětVymazat
  4. To je těžké soudit, i když u mě asi vedou více sukně. :) A souhlasím s Vivi, to je jako ptát se, jestli Paříž nebo New York. ;)

    OdpovědětVymazat
  5. já v poslední době asi o trochu víc preferuji sukně a to střih do áčka, ale je těžké takové sehnat v obchodech

    OdpovědětVymazat
  6. já nevím, mám ráda oboje a v poslední době je střídám, shorts jsou sice praktičtější ale sukně elegantnější,))
    xoxo
    http://dreamaboutflowers.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images