Náš byt

Zdravím vás,

 na začátku března to bylo rok, co jsme se s přítelem sestěhovali. Vcelku mě překvapilo, jak rychle si člověk někde zvykne a začne se tam cítit opravdu jako doma. Je to samozřejmě (aspoň, co se mě týče) taky díky tomu, že s přítelem se cítím všude jako doma, ale hlavně má člověk možnost si vybudovat domov podle svých představ. A to je na tom to nejvíc! My jsme to využili na 100%. Tak pojďte nakouknout.


Začneme v ložnici. Kdo by se denně netěšil na kutě... Já se taky moc ráda zachumlám a čtu si - no když zbyde po celém dni energie. Nějak se mi nelíbil žádný noční stolek, tak jsem to vyřešila židlí a s výsledkem jsem moc spokojená.


Tak a teď se přiznejte... Nechtěli jste taky doma mít úžasnou šatnu od dob, co běžel v televizi prvně Sex ve městě? Já rozhodně ano. Oblečení sice máme ve skříni, co můžete vídět vpravo, ale ten šatní stojan, ten jsem si prostě koupit musela i přes přítelovo neustálé frflání a i přesto, že je druhá půlka skříně prakticky prázdná... Je to ta nejlepší věc. Máte pořád přehled, co v šatníku máte, můžete večer dumat, co si druhý den oblečete pěkně pohodlně z postele a ráno klidně ještě s jedním okem zavřeným jen sáhnete pro vybranou věc a hotovo. Odpadlo mi tím pádem otravné hrabání ve skříni, kdy jsem v ní visela zabořená půlkou těla a málem jsem ještě potřebovala baterku, abych tam vůbec něco našla. Krom toho oblečení můžete žehlit jak chcete a visením ve skříni se vám stejně zase zmačká... Takže pokud máte doma aspoň trochu prostoru, tak stojan jednoznačně doporučuju! Nejlepší věc!


Bez knih nedám ani ránu a tak máme doma rovnou dvě knihovničky. Jednu větší a druhou menší. Nejsou samozřejmě jenom na knížky, přítel tam schraňuje svoje technické serepatičky, já tam mám košík na šití, časopisy atd. Zatím ani jedna není kompletně zaplněná, ale nebojím se. To časem přijde.
 Musím se vám ještě k něčemu přiznat přiznat. Nemám moc ráda, když přijdu někam na návštěvu a domácí tam nemají žádné knížky. Samozřejmě do zařízeného bytu, abyste neřekli, že v určitých situacích se to dá očekávat. Jistě... Ale pokud tam nejsou, připadá mi, že tam chybí oduševnělost. Krom toho mě docela baví koukat a objevovat, co se u koho doma čte. Moje babička vždycky říkávala, že kniha je nejlepší přítel člověka a pod to bych se klidně podepsala!


A procházku zakončíme v kuchyni. Kdo mě sledujete na facebooku, určitě si vzpomínáte na odkaz na českého grafika, který vyrábí tyhle úžasné plakáty. Našla jsem ho úplně náhodou, když jsem brouzdala po freshome.com . Dělá jak ryze grafické vzory, tak inspirační hlášky. Pokud jste to na facebooku promeškali, najdete všechny ty krásné plakáty tady .  Rámečky jsou samozřejmě za pár šupů z Ikey a hodiny jsem si ulovila na bonami.cz . Hned je u našeho jídleního stolu tak nějak víc milo a útulno.

Tak to je všechno, dejte mi vědět, jaké designové nebo dekorativní vychytávky máte doma vy. 

Přeju pěkný den :)

Eva

Mohlo by se vám líbit

7 komentářů

  1. První fotka je moc pěkná, mohla jsi jich dát víc!!! S knihovnou souhlasím, ale mám naopak knih až moc. Šatník narvaný, musím to probrat... Doma jinak asi nic zvláštního nemáme, jediný design je mísa republika od Velčovského. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jaj, Jani. Člověk si přece jen v té ložnici chce zachovat soukromí, proto tak málo fotek :)

      Vymazat
    2. Já myslela třeba jiné místnosti... :-) Nevadí.

      Vymazat
  2. pekný článok... my sme s drahým spolu už dávno,ale stále nemáme vlastné bývanie. Ale čoskoro sa nanho chystáme takže hľadám inšpiráciu všade .. už to máme vlastne skorodo detailov premyslené:D akurát to ešte postaviť :D

    www.byfoxygreen.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to znám, taky nám to sestěhování trvalo :)

      Vymazat
  3. Milá Evi, asi tušíš, jakou jsi mi svým článkem udělala radost. Nic mě netěší na internetu tolik, jako když můžu beztrestně nahlížet do krásných bytečků a domácností. ;-) Máš to doma moc útulné a krásné. První fotka mě navnadila udělat "raz-dva-tři" a s rozběhem skočit do toho parádního pelíšku. Židle jako noční stolek je senzační nápad. Šatníkový regál si chci taky pořídit, ale momentálně už mám doma všeho nějak moc, takže by se mi nikam nevešel, ale není všem dnům konec. ;)
    Doufám, že nám budeš ukazovat svůj domov častěji.
    Pa pa, Vivi

    OdpovědětVymazat
  4. Máte to tam moc pěkné a útulné. :)

    http://dashasoliman.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images