7 things before I turn 30

In life you should always set goals for yourselves to make you keep going forward. Success isn´t always granted but I just think it´s important. We have only one life and we should live it as fully as we can so we  can look back at the end and be content.
Here´s my short list of things I´d like to do before I turn 30. It´s sort of a bucket list.


---


Člověk by si měl v životě stanovovat nějaké cíle, aby ho něco táhlo pořád dopředu. Neříkám, že se to vždycky podaří všechno splnit, ale podle mě je to prostě potřeba. Život máme jen jeden a člověk by ho měl žít tak, aby byl na jeho konci sám se sebou spokojený.
Ráda bych vám dneska ukázala, co bych chtěla zvládnout, než mi bude 30 (a řekněme, že už moc času na to nemám)

First... I´d like to finish uni. I have been studying for five years now and my school time total is very close to nineteen years which really looks terrifying. It´s not like I didn´t like my student life I just think it´s time to move on.
Za prvé... bych ráda dokončila vysokou. Už ji studuju pátý rok a celkově můj čas strávený ve škole zanedlouho dosáhne devatenácti let. Teď mě tak napadá, že takhle černé na bílém to číslo vypadá opravdu děsivě. Ne, že by se mi studentský život nelíbil, to vůbec ne a myslím, že se mi po něm bude i stýskat, ale už je prostě čas pohnout se dál.


Second... I need to learn how to use MS Excell. Shame on me I still
don´t know how to use it at my age. I´ve already signed myself up for a course in summer.
Za druhé... bych ráda konečně pokořila Excell, protože je fakt ostuda, že v mým věku s ním pořád neumím dělat. Mám už na léto přihlášený dvoudenní kurz.

Third... I would like to find a job and if I like and enjoy doing it it´ll be only an upside. There´s really not a good situation here on the job market so I think I will be basically glad for any chance I get.
Za třetí... bych ráda našla práci a pokud to bude práce, která mě bude bavit a naplňovat, bude to jen velké plus. Však víte, jak je to dneska s tou situací na trhu práce, a tak si raději nedělám velké iluze, že bych pracovala v oboru, který studuju. Myslím, že budu ráda za cokoliv.

Fourth... I would love to move in with my bf. We have been planning it for some time now but it´s still not possible because I don´t make money. I look forward to it very much.
Za čtvrté... bych se ráda sestěhovala s mým milým. Chodíme spolu už nějaký ten pátek a už delší dobu to plánujeme, ale zatím to nešlo, protože jeden plat nás oba prostě neuživí. Moc se těším na to zařizování a nakupování nábytku. Konečně budu mít bydlení podle sebe.


Fifth... I want to visit NYC. Watching Sex and the city and Gossip girl series has a certain impact :D
Za páté... bych chtěla navštívit New York. Zhlédnutí všech sérií Sexu ve městě a Gossip girl člověka prostě poznamená :D



Sixth... I need to do my driving licence. So far I didn´t need it because my parents wouldn´t lend me our car but when my bf and I live together I think I´ll use it pretty much.
Za šesté... bych si už měla udělat řidičák. Zatím jsem ho nepotřebovala, protože nehrozilo, že by mi rodiče půjčili auto, ale až se s přítelem sestěhujeme, myslím, že ho užiju až až.
Seventh... (but it´s not that necessary) I would like to marry my love in a small ceremony and in a simple dress. But like I said it´s not a condition. I will simply be happy if we live together and feel good in each other´s company.
Za sedmé... (ale není to podmínka) bych si ráda vzala svého úžasného muže při nějakém malém nekomplikovaném obřadu a v co nejjednodušších šatech. Ale jak říkám, není to vyloženě nutnost. Budu ráda, když spolu prostě budeme žít a bude nám spolu dál dobře.

Mohlo by se vám líbit

12 komentářů

  1. Hezké plány, Evi :-) Moc ti přeju, aby se ti všechno splnilo a byla si jen a jen spokojená :-) Jsi moc príma holka, určitě to půjde raz dva :-) Práce, škola, společné bydlení, to vše bych si taky přála, ale nepohrdla bych ani tím New Yorkem.

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezké plány, a přeju ať se všechno splní....joo a ten New York, taky bych si dala říct :D

    OdpovědětVymazat
  3. That's a great list girl! I do not have a license either ^^ will hopfully do it as soon as I'm back in Sweden again. Good luck with these !7 good things" !!

    Oh, Turkey - sounds amazing but I understand that you miss her. No fun being the one left behind. Stay strong - the exam will soon be over, I wish you a lots of luck <333

    Thanks, haha I'm pretty dominant when it comes to interior design, but we've found a common thread. Glad you like the pillows - it's actually IKEA. Amazing :D !

    When I studied to nurse I had the same feeling - didn't read a single book for almost three years. Hahaha except the twilight serie. A friend of mine told me I had to read it. Haha I was hooked for almost a week - it was just before an exam. Glad I passed it, I would have killed myself otherwise ;)
    see you <33
    xx

    OdpovědětVymazat
  4. Evičko, koukám, že toho máme hodně společného.. :) mé plány se s těmi tvými shodují ve všem, až na ten řidičák, to jsem si splnila už na konci minulého roku, abych toho do těch třiceti neměla moc :D :) Tento post se mi moc líbí, je vidět, že stojíš nohama pevně na zemi :)

    OdpovědětVymazat
  5. skvelé plány! New York by som chcela vidieť tiež a taktiež sa veľmi teším na zariaďovanie môjho budúceho bytu. a vodičák si určite sprav, pretože to je skvelá vec:).

    http://annellie.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  6. Takéto zoznamy sú veľmi fajn vec, držím palce, nech sa ti z neho splní všetko do bodky :) A vážne ma pobavil ten Excel, pretože ten vždy vytrápi aj mňa :D

    OdpovědětVymazat
  7. Moc ti přeju, aby se ti všechno splnilo :)

    OdpovědětVymazat
  8. Já si všechno splnila, snad to vyjde i Tobě :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  9. Vsetko mame takmer uplne podobne. Lisime sa len v jednom a to v tom vodicaku avsak ty vodicak nemas preto nejazdis, ja ho mam ale nejazdim lebo sa bojim..Cize v podstate si na tom este lepsie, pretoze prekonat strach je niekedy horsie.. Inak velmi pekne napisane, mala by som si to vytlacit a zacat plnit pretoze uvedomit si co treba urobit je niekedy najtazsie :(

    OdpovědětVymazat
  10. Přeji ti, aby vše vyšlo podle tvých představ. :)
    Já už si spoustu věcí splnila a snad se mi příští rok splní i USA s New Yorkem. Řidičák mám od 18 a od té doby řídím, nedovedu si představit, že bych ho neměla, ale na to jsem přišla až po tom, co jsem začala jezdit. :)

    OdpovědětVymazat
  11. Věřím, že se ti vše podaří.;-) Je dobré si takhle stanovit cíle. Asi se inspiruju, alespoň na papíře. Nejvíc s tebou souhlasím s tou prací, protože už skoro rok si nějakou hledám. Je to bída.:-( New York... co dodat... snad nám to jednou vyjde.;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images