Jižní Čechy / Southern Bohemia

Hi everybody, I finally have some time to tell and show you something from our little vacation in Southern Bohemia. As you could see I was packing very carefully but as it usually happens I forgot the SD card from my camera at home so we took pictures by various electronic equipment we had with us, please excuse if it´s too transparent sometimes.

Our journey was quite long and sometimes complicated because in Summer there are many reconstructions on the roads here in the Czech republic. It took us four hours to get to Rožmberk where we stayed. Rožmberk is a very quiet small village surrounding a very old and beautiful castle. We were very lucky to see it from our hotel window. After a short rest we went for a walk around the village and to take a look when we can go to see the castle inside. Then we were off to have some dinner followed by a few drinks and a battle in table football.

The next day we went to Český Krumlov. It´s a very old town on the river Vltava and it´s also on the UNESCO list. I had been there before when I was a small girl with my parents but this time it seemed much more beautiful and charming. We went to see the castle and its tower and we had trdelník. Trdelník is a typical czech sweet pastry with nuts, almonds and sugar on it and me and my bf just love it. The only bad thing about that day was the weather. It was cloudy and very windy, so excuse me being more practical than fashionable with the jacket. After coming back to the hotel we got warm in their jacussi with the entire bottle of champagne.

On the last day we finally went to the Rožmberk castle and I do must recommend the visit. The castle is very well maintained and the exposition inside is very interesting. Then we jumped into our little car and went to Hluboká. There is a very nice and romantic chateau. There were many weddings that day which made our visit even more romantic and fairy-tale-like. After having some light lunch in a restaurant near to the chateau we were on our way home and stopped only to pick some mushrooms in the woods around the road.

We began to like these short holidays a lot so I hope we´ll go somewhere like this next year again.

xo Eve.h
----

Zdravím Vás, konečně jsem se dostala k tomu, abych vám ukázala a povyprávěla něco málo z oné kratičké dovolené. Balila jsem sice pečlivě přepečlivě, nicméně karta z mého foťáku zůstala doma strčená v počítači, tak jsme k focení využívali jednak maličko interní paměti ve foťáku a jednak mobil, snad to omluvíte.

Cesta byla dlouhá, jeli jsme asi čtyři hodiny a taky jsme museli často jet jinudy, protože jak je v létě u nás dobrým zvykem, všude se opravují silnice, mostky a jiné komunikace. Ubytování jsme měli v maličkém městečku Rožmberk, které není ani tak vesnička, jako spíš podhradí zdejšího krásného hradu. Z oken našeho pokoje jsme koukali přímo na něj. Po krátkém odpočinku jsme se zašli k hradu podívat a zjistit, kdy jsou návštěvní hodiny. Pak už jsme se těšili na večeři následovanou nějakým tím drinkem a battlem ve stolním fotbálku. :)

Druhý den jsme se vypravili do Českého Krumlova. Byla jsem tam kdysi jako malá holka, když jsme s našima byli na vodě, ale teď mi přišel nějak hezčí a malebnější. Jediným nedostatkem bylo ten den počasí, proto mi prosím promiňte, že móda trochu ustoupila pohodlí a že jsem si místo saka vzala bundu. Zašli jsme si do zámku, do zahrady a při procházce uličkami jsme si dali náš oblíbený trdelník. Po návratu do Rožmberka nás ještě čekala hodinka ve vířivce s láhví sektu a pak už jsme se jen zahřívali na pokoji, protože bylo opravdu celý den zataženo a foukal dost studený vítr.

Poslední den dopoledne jsme konečně zamířili do hradu Rožmberk, který opravdu doporučuju vaší pozornosti. Mají to tam krásně upravené a expozice uvnitř je neméně zajímavá. Pak už jsme naložili naše saky paky a jeli jsme se podívat na Hlubokou. Nepochybuju o tom, že všichni víte, jak vypadá a že se tam natáčela nejedna česká pohádka včetně Pyšné princezny. Ten den tam navíc bylo plno svateb, čímž se místní kouzlo ještě zdvojnásobilo. Po lehkém obědě na příjemné zahrádce pod zámkem už následovala cesta domů s krátkou zastávkou na sbírání hub. Moc jsme toho nenašli, jenom pár babek. 

Moc se nám tyhle kratší dovolenky ze slevomatu zalíbily, tak vám je, zvlášť dvojicím, moc doporučuju :)

1st day / První den 

The view from our hotel window / Pohled z našeho okna 


A walk to the castle / Procházka k hradu


jeans, shirt, handbag / džíny, košile, taška HM
shoes / botky Street
bracelet / náramek Orsay

The evening game of tabel football / Večerní turnaj ve stolním fotbálku


2nd day / Druhý den

Český Krumlov





 
jacket, skirt / bunda, sukně Topshop
tee / triko New Yorker
scarf, handbag / šála, kabelka HM
tights / punčocháče Christmas gift / vánoční dárek
shoes / botky Street
    
3rd day / Třetí den

Hluboká chateau / Hluboká




blazer, necklace / sako, náhrdelník Topshop
tee / tričko Camaieu
jeans, handbag / džíny, kabeka HM
sneakers / tenisky Deichmann

Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Krásné fotky, z Jižních Čech ani jiné být nemohou :) A slušelo ti to moc! :)

    OdpovědětVymazat
  2. super fotky, moc sa mi páči jednoduchá kombinácia košele, riflí a hnedastých doplnkov:)

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherny fotky a pěkny outfity ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Nejvíc se mi líbí 2. kombinace. Letos jsme byli taky na Rožmberku a v Krumlově. :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Jižní Čechy jsou tak krásné a stejně tak Ty přímo tam :-) Souhlasím, že slevomatové pobyty jsou príma věc, už taky vyhlížím další nejvhodnější :-)

    OdpovědětVymazat
  6. Ta poslední fotka se mi moc líbí, krásný outfit, jen bych vyměnila boty :
    Ten blazer je bomba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, šli jsme pak na ty houby, tak to s obuví jinak nešlo :)

      Vymazat
    2. A mně se to líbí i s teniskama.

      Vymazat
  7. it all looks amazing... love the castle, blue skies and sunshine on the third day. How gorgeous!

    OdpovědětVymazat
  8. Nice places!
    And I really like your style Eve, u are always so simple but elegant at the same time!
    kisses
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    OdpovědětVymazat
  9. I know so little about Czech but have been gathering information for the past year. I've always wanted to go as I've heard so many wonderful things about the country. I'll have to put Český Krumlov and bookmark this page.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images