Books


 Hello ladies, and sorry for not being active these days. The exam period has just begun and I find myself lost in problems of human resources management. I´m going to the exam tomorrow so think about me, please. Lucka inspired me and I would like to show you my collection of books that I like very much. I have more of them than this of course but these are my favourites. I like historic novels and there´s a little blue book, it´s Oscar Wilde´s The Canterville ghost. It´s really funny and even though I´ve read it like million times I like reading it over and over. The last is the book at the bottom. It´s about art. I studied art and I´ve seen some of the paintings in their homestead galleries. It calms me down looking at them and I´m fascinated by their stories.
Sometimes I think books are better than movies because you can use your own imagination and it´s not over in two hours (well if you don´t read as fast as light travels).  I usually read during summer holidays because I don´t feel like it while I go to school and has to read all those boring books for it. I look forward to reading this summer again as I have many books in my bookshelf which I haven´t had time for. When I´m reading I get so consumed that I forget about the world around me. I once almost forgot to get off the tram. To sum up I hate readers, you know that Kimble shit... I know it´s useful and everything but my grandmother often says that book is a humans best friend and I don´t really see any reason to stuff it into this plastic crap.
And what about you and books? Do you like reading?
xoxo Eve.h

Zdravím vás, dámy, omlouvám se, že se tu poslední dobou nic neděje, ale už mi začalo zkouškové a momentálně se ztrácím v problematice personálního managementu. Zítra tam jdu, tak mi držte palce. Lucka mě inspirovala a tak bych vám chtěla představit svoje milované knížky. Samozřejmě jich mám a přečetla jsem víc, ale tyhle jsou prostě top :) V zásadě mám ráda hlavně historické romány, což je vám asi z fotky jasné. Na doplnění je tam Strašidlo Cantervillské od Oscara Wildea, prostě nejvtipnější knížka, která platí na americkou náturu i dneska. A úplně vespod jsou Toulky světem malířství. Umění jsem studovala a některá díla jsem i viděla na vlastní oči na cestách. Uklidňuje mě koukání na ně a hlavně mě fascinují ty příběhy, které se za nimi skrývají.
Někdy si myslím, že knížky jsou lepší než film, protože si můžete postavy představit po svém a hlavně za dvě hodiny není konec (pokud teda nečtete nadzvukovou rychlostí). Čítávám hlavně o prázdninách, protože v průběhu školního roku vůbec nemám chuť jak musím pořád luštit nějaký školní texty. Už se těším až si v létě zase počtu, protože mi v knihovničce leží spousta knih od Vánoc, co jsem ještě nestihla. Když se do knížky začtu, octnu se v úplně jiné dimenzi a dost často zapomínám na svět okolo, například se mi jednou stalo, že jsem málem zapomněla vystoupit z šaliny. Na závěr bych jen dodala, že jsem naprostý odpůrce čteček. Já vím, že je to praktické a kdesi cosi, ale vůni nové nebo staré knihy se podle mě nic nevyrovná. Moje babička vždycky říká, že kniha je nejlepší přítel člověka a tak nevidím důvod nacpat ji do nějaké ošklivé plastové krabičky.
A co vy a knížky? Máte nějaký tip na super knížku?
Vaše Eve.h


Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Souhlas, mám ráda tu vůni knih z knihovny a také ty nejosahanější, které bývají nejlepší. Sama už se taky moc těším na léto, až se na dece začtu do svých naškudlených knih z celého roku!

    OdpovědětVymazat
  2. Zítra mám taky zkoušku! Tak snad to všechno dopadne! Držím palce! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Věčný boj s časem a na moje nastřádané knížky se taky práší :( a čtečky jsou...no, prostě čtečky :-D Kdo nečte, číst nebude ani ze čtečky. A kdo čte, ať si sám vybere jak se mu čte lépe. Já osobně bych ji ale taky nechtěla. Jaktože už máš zkouškové? Já (tuším) studuju na stejné fakultě a zatím mám čas :-)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo taaaak, tak to je tedy pěkně na prd :) tak držím palce ;)

      Vymazat
  4. Držíme palce ! :) Jinak moc krásné knížky někteté z nich sama znám :) A pokud máš ráda takový ty starší, tak si myslím, že je dobrá i třeba Pýcha a přesudek:)

    OdpovědětVymazat
  5. Držím palce na zkoušky! :)
    Já jsem začla číst pořádně až dokončení vejšky. Momentálně mám rozečteno Líbáš jako ďábel, co jsem dostala k narozeninám, Shopaholiky v AJ a pak ještě knížku od M. Donutila. a přemýšlím, že Líbáš jako ďábel schválně nedočtu, abych se nepřipravila o překvapení na konci, až půjdu do kina na film. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Držím palečky, ať to období teď nějak přežiješ a zkoušky ti dopadnou co nejlíp;) Taky jsem se teď nějak dala do čtení, ale trochu jiný žánr:)

    OdpovědětVymazat
  7. I love reading.... It's one of my absolute favorite things to do. I'm like you - I get lost in a novel and have absolutely no idea of what's going on around me, I lose track of time and accidentally read into the early hours of the morning and sometimes on a Friday night, I like nothing better than to curl up with a book rather than go out. I have to admit though.... I've made the conversion to an e-reader- I travel a lot for work and have nowhere to store books in my tiny apartment so it seemed the perfect solution. It's not the same though... Nothing beats opening up a real book!

    OdpovědětVymazat
  8. Eve what a great look in to your mind - I think you can judge someone (in a good way of course) by the books in their bookshelves and yours are all so intelligent and interesting! My shelves are packed full of business books (investment etc) and motivational type ones. I have NO non fiction (minus the twilight books haha)! I love to read though and developed my love for it again once I finished uni, I didnt read a thing that wasnt my uni books for the whole 3 years at uni. You'll develop your love for it again once you finish your study too :)

    Anna xo

    http://lifesshinyprettythings.blogspot.com.au/

    OdpovědětVymazat
  9. Všechny zkoušky bude za jedna, sázím se! ;-)
    Knížkám nikdy nemůžu odolat, moc jsi mě svým článkem potěšila.
    Doporučuju ti knížku "Jeden den" - okouzlující čtení (ideálně na prázdniny).
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. Některé jsou rozhodně z mých nejoblíbenějších :-) a výborný článek (asi se taky inspiruju)...
    Držím palce u všech zkoušek.

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images