The Great Gatsby / Velký Gatsby


Hello guys,

since the moment I knew that Gatsby comes to theaters I was looking forward to it very much, not only because I liked the two previous Baz Luhrmann´s films (Romeo and Juliet, Moulin Rouge), but just before the premiere, I also learned that the jewelry for the movie was made by Tiffany´s and costumes are also the work of designers. So we went to see it last Friday. Honestly I must say that this time I didn´t like it nearly that much. The massive advertising for the last few weeks may have been partially to blame because it made me to expect maybe too much. The film was obviously full of long shots as the director Luhrman likes it. Remember the Moulin Rouge and the long passage from the street up to the ballroom. Then, of course, plenty of wild and most colorful celebrations. However, as to the actors, Moulin Rouge had definitely better cast. Leonardo and Tobey Maguire were excellent of course, but the rest of the actors were somehow blank or just too black or white. Not that the actors played badly, it was just sort of bland. The end of the movie was kind of rushed  like hurry, the central love story is over so we have to finish it quickly now. Otherwise, costumes were really beautiful and a lesson "even money can not buy love" was also there. So for me, it´s probably the weakest Luhrmann´s piece so far. But I certainly recommend you to go and see for yourselves.

Have you seen the Great Gatsby or are you just getting ready to go and see it?

---


Zdravím vás,

 už od chvíle, kdy jsem věděla, že přijde Gatsby do kin jsem se na něj moc těšila a to nejen proto, že se mi líbily oba předchozí filmy Baze Luhrmanna (Romeo a Julie, Moulin Rouge), ale těsně před premiérou jsem se taky dozvěděla, že šperky pro film vyrobila firma Tiffany a kostýmy jsou taktéž dílem návrhářů. A tak jsme se minulý pátek sbalili a zajeli jsme na to veledílo kouknout do kina. Upřímně musím říct, že tentokrát mě to až tak neoslovilo. Dílem za to mohla i ta veliká reklama, která probíhala všude v médiích a která zavinila, že jsem od filmu asi čekala až moc. Film byl samozřejmě prošpikovaný dlouhými záběry, jak to má režisér Luhrman rád. Vzpomeňte na Moulin Rouge na ten dlouhatánský průjezd z ulice až do tanečního sálu. Pak samozřejmě spousta bujarých a hlavně barevných oslav. Co se ale týče herců, Moulin Rouge měl obsazení rozhodně kvalitnější. Leonardo a Tobey Maguire byli samozřejmě výborní, jen ten zbytek obsazení za nimi celkově dost pokulhával. Ne, že by herci hráli špatně, jen to bylo takové jakési nemastné neslané. Konec filmu mi přišel hrozně uspěchaný ve stylu honem honem, centrální milostný příběh už jsme odbyli tak teď to rychle nějak uhrát do konce. Jinak kostýmy a to všechno nádhera a nějaké to poučení ve smyslu "lásku si nekoupíš ani za peníze" se taky dostavilo. Takže za mě asi dosud nejslabší Luhrmannovo dílko. Určitě ale doporučuju zhlédnout a udělat si vlastní obrázek.

A co vy? Viděli jste, nebo se teprve chystáte?

And a picture with the irresistable Leonardo / Na závěr jedna fotečka s neodolatelným Leonardem :)

dress / šaty Asos
blazer / sako Topshop
cardigan / svetr H&M
shoes / botky Deichmann
medalion necklace / medajlonek C&A
pearls / perličky Tally Weijl
handbag / kabelka Anne Christine

Mohlo by se vám líbit

6 komentářů

  1. Taky bych se na to ráda mrkla, uvidíme, kdy se do kina dostaneme :-) Každopádně Tobě to, Evi, v těch krásných šatičkách po boku Leonarda moc moc sluší :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Na film jsem už celá natěšená, tak doufám, že nezklame, ještě jsem nebyla, protože jsem slíbila kamarádce, která je teď v Anglii, že na ni počkám, tak snad o víkendu.

    OdpovědětVymazat
  3. Já bych Gatsbyho taky ráda viděla. A ty vypadáš krásně a elegantně, přesně jak se do kina na takový film sluší a patří :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Já jsem film viděla a neskutečně mě zaujaly vizuální efekty a samozřejmě kostýmy Prada a šperky Tiffany. :) Jinak děj už výrazně pokulhával.. A k outfitu do kina jsem také vybírala perlové náhrdelníky. Perly jsou nezbytností každé dámy a to se vědělo již ve 20. letech. :)

    OdpovědětVymazat
  5. ja si ho určite pojdem pozriet miluje 20roky!

    OdpovědětVymazat
  6. Já neměla do kina s kým jít, tak čekám až to vyjde na DVD.. ale Moulin Rouge miluju a vždycky si u něj pobrečím! Tak jsem hodně zvědavá na tohle.. Leonardo je snad trochu zárukou kvality, tak uvidíme :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images