Bikram jóga


Hey guys,
 yesterday me and my friend went to try out hot yoga. I´m finishing flirt dance and I´d like to do some exercise which will help improve my body posture and condition as well. For those of you, who don´t know what I´m writing about, hot yoga is an exercise done in 42°C. It takes 90 minutes and a half of it you stand and a half is done on the floor. Good thing is you don´t have to have experience with it so you can start anytime you want. It´s good for almost the whole body - your skeleton, muscles and even your organs.
 I must say I´ve never worked out so much and my muscles aches even now but it was worth it. It´s a tractional exercise. Everything must be done until you feel a light pain (not an extreme one) otherwise it´s not done properly. There was really hot I was sweating a lot and sometimes I felt like I was about to faint. We were told by the lector beforehand it can happen. But as soon as I sat down and breath it through it was OK. She said it´ll get better in time.
 The yoga center is very pleasant and nicely furnished. There are also hairdryers and showers and believe me those are more than necessary. The lector speaks Czech and English so good news for those of you who are from Brno or Ostrava and don´t speak Czech. I can´t wait until my next lesson even though the heat is really unbearable.

You can find the hot city yoga center here
(and no, I´m not paid for advertising)

Have you ever tried something like this?


Ahojte,
 včera jsme se s kamarádkou konečně domluvily a zašly jsme vyzkoušet bikram jógu. Končím totiž s flirtem a ráda bych nějaké cvičení pro celkové zlepšení držení těla a kondice. Pro vás, co nevíte o čem je řeč, bikram jóga je cvičení prováděné při 42°C. Cvičí se 90 minut a polovina cviků je ve stoje a polovina vleže. Dobré je, že nemusíte mít s jógou žádné předešlé zkušenosti a můžete s ní tudíž začít kdykoliv. Cvičení je zaměřené snad na všechno - kosterní systém, svaly, dech, vnitřní orgány a má prostě tělo posílit nejen navenek, ale také zevnitř.
 Musím říct, že větší makačku jsem v životě nezažila a doteď mě všechno bolí. Cvičilo se tahem do lehké bolesti, ale lektorka upozorňovala, že se nemáme přetahovat. Vedro bylo jako v pekle a než hodina skončila měla jsem všechno oblečení totálně propocené. Chvílemi se mi z toho horka a neobvyklých pozic motala hlava, ale na to nás lektorka upozorňovala už před hodinou a prý to časem zmizí a zlepší se to.
 Jinak prostředí studia je víc než příjemné, k dispozici jsou v šatně sprchy i fény a to mi věřte, že jsou opravdu potřeba. Lektorka mluví česky i anglicky. Přišlo mi celkem legrační, že na hodině necvičila s námi, jen udávala pokyny. Už se těším na další lekci i když to vedro bylo dost nesnesitelné...

Centrum hot jógy najdete tady . Vyučují v Brně a Ostravě. 
(za reklamu mi opět nikdo neplatí)

A co vy? Znáte, zkoušeli jste to někdy?



Mohlo by se vám líbit

7 komentářů

  1. jeee ono je to i v Brně? super! :) ráda vyzkouším, hned se kouknu na web:)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem zatím věrná power józe, ale bikram chci taky zkusit :)

    OdpovědětVymazat
  3. Škoda, že u nás by se tomu mohlo leda jen vzdáleně podobat naše cvičení na obecním úřadě s partou důchodkyň uprostřed léta :-D Zkusila bych to, to teda jooo :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Viděla jsem to už všude možně, ale bohužel jsem to ještě nezkusila a asi ani nikdy nezkusím, nesnáším teplo a tohle by byl asi můj konec :D

    OdpovědětVymazat
  5. Jógu miluji, cvičila jsem různé typy, ale zrovna tento mě až tak neláká :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  6. Hi babe! I just published a post about a new shoes brand…I'd like to know what u think about it!kisses
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/2013/02/olo-show-your-alter-ego.html

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images