Monday afternoon / Pondělní odpoledne

Hi everybody, it was my friend´s birthday yesterday and I met her after school to go to sit and celebrate it somewhere. I got a tip that in a bistro in Brno they have macaroons and since I´ve never eaten them I grabbed my friend and headed straight there. Nevertheless the bistro disappointed me completely because not only they didn´t have the famous french dainty but after we ordered at least a belgian hot chocolate we were told by the waiter (he was really strange by the way) that they ran out of it. So we had at least lattés and two pieces of homemade apple strudel. Anyway I don´t know if I ever go there again. 
I´d like to present you my new swallow dress. It was sort of a birthday party so I needed to dress up a little, don´t you think? Not to freeze I put on over-the-knee socks and my trenchcoat (which has become irreplaceable). In the evening I wasn´t very warm so I guess the time of skirts and dresses is officially over. I´d also like to present you the birthday girl. She looked so cute and beautiful yesterday. Extra points for matching the scarf and the handbag and I must thank her for taking pictures of me ;)

Ahojte, včera jsem se sešla s kamarádkou, která měla zrovna ten den narozeniny, že si někam sednem a dáme si něco dobrého na oslavu. Doselchla jsem se, že v bistru Franz mají makronky, tak jsem tam celá žhavá po škole zamířila. Řekněte sami, jak stylové by bylo oslavit narozeniny nad dobrou kávičkou či čajem a baštit k tomu makronky. Nicméně bistro mě zklamalo. Nejen, že tu kýženou francouzskou dobrotu neměli, ale zdálo se, že nemají vůbec nic. Chvíli po tom, co jsme si totiž objednaly belgickou horkou čokoládu, nám zdejší (poněkud zvláštní) číšník přišel oznámit, že jim právě došla... Daly jsme si aspoň latté (a to musím pochválit, protože bylo moc dobré a dostaly jsme k němu velkou sklenici vody, jakože opravdu velkou) a domácí štrůdl, který taky nebyl k zahození. Každopádně nevím, jestli dám bistru Franz druhou šanci.
Tady jsou v celé svojí kráse moje nové vlaštovkové šatičky. To víte, když už to byla ta oslava narozenin, tak to chtělo jak se patří vyfešákovat. Abych úplně nezmrzla přidala jsem k nim nadkolenky a teď už naprosto nepostradatelný trenč. Večer už mi ale nebylo moc teplo, takže odteď už se asi budu jen nabalovat. Šatičkám a sukním už nejspíš odzvonilo. A abyste pořád nekoukali jen na mě, tady je taky slečna oslavenkyně. Moc jí to včera slušelo, za to sladění šály a kabelky má u mě jedničku s hvězdičkou ;) A tímto jí taky moc děkuju za vyfocení :)
Pro vás Brňandy mám dotaz, chodíte do bistra Franz? Jaké s ním máte zkušenosti?



dress, trenchcoat / šaty, kabát HM
over-the-knee socks / nadkolenky Topshop
shoes / botky Street


Mohlo by se vám líbit

11 komentářů

  1. Moc vám to slušelo, holky :) Já mám s Franzem jedině dobré zkušenosti, ale pravdou je, že už je to celkem dávno, co jsem tam byla... :)

    OdpovědětVymazat
  2. Moc pěkně ses vyfikla :) i slečně oslavenkyni to slušelo! vypadá to, že jste měly fajn odpoledne, tak přeji i pěkný zbytek týdne! :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc ti to slušelo, ty šatičky jsou vážně krásné!
    A kamarádce to také slušelo.
    A být tebou dala bych bistru ještě jednu šanci. ;)

    OdpovědětVymazat
  4. Holky brněnský, Vám to vždycky tak sekne :-) Šatky jsou prostě bomba! :-)

    OdpovědětVymazat
  5. Love love love!!!!!!!!!!
    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    OdpovědětVymazat
  6. to je škoda, že makronky zrovna neměli :/
    v bistru jsem nikdy nebyla, jen vždycky chodím okolo a říkám si, jak to tam pěkně vypadá :D

    OdpovědětVymazat
  7. ty šaty jsou nádherný a vůbec se to k sobě všechno strašně hodí :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jůů tobě to ale sluší :)
    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images