My favourite pairs of earrings / Moje oblíbené naušničky

I just had no idea what to write about these past few days. I guess I had a writer´s blog or something. Today while I was browsing facebook pages I found a picture which gave me this idea. When I was small or younger I used to wear only golden earrings. I even slept with them on and thought every other metal in my ear caused me trouble. Everything changed when I came to grammar school and childish golden earrings suddenly had to make space for earrings of all kinds, shapes and colours. Nowadays I prefer small earrings. I guess it´s beacause I´m a practical person and I just grab a first pair that comes to my hand in the morning. I like big earrings too but you really have to give a thought to what to wear with them and I usually don´t have time for that... Today I´d like to show you a couple of my favourite pairs of earrings.

Nějak mě poslední dva dny nenapadalo o čem psát, asi nějaký blogerský blok či co... Při dnešním brouzdání na facebooku jsem narazila na fotku, která mi vnukla tenhle nápad. Co se týče naušnic hrozně dlouho jsem nosila jen zlaté, dokonce jsem si je na noc nesundavala a měla jsem zato, že z jakéhokoliv jiného kovu mi hnisají uši. Nicméně po příchodu na střední se všechno rapidně změnilo. Zlaté dětské naušničky šly stranou a moje krabička na poklady se začala plnit naušnicemi všech druhů, rozměrů a barev. Dneska preferuju spíš pecky. Nevím vůbec proč, protože visací se mi taky moc líbí a mám jich tady taky pěknou kopku. Nejspíš s tím má co dělat fakt, že jsem spíš praktik, tak popadnu první naušnice, co jsou po ruce a moc nad tím nepřemýšlím. "Visačky" jsou většinou nákladnější, tak je přece jen potřeba si rozmyslet, k čemu je vzít... Dneska bych vám ráda představila pár svých oblíbených párů.


I bought these little buttons some time before Christmas last year and they have been my big favourites ever since. Their shape gives them a little punk feel I think and you can combine them according to your current mood - black and white, black and red....

Knoflíčky jsem koupila před Vánoci v Bijou Brigitte a musím říct, že jsou to moji velcí oblíbenci. Tvar jim dodává trošinku punkový nádech a nejlepší je, že se dají kombinovat i mezi sebou - čili jedno ouško černé a jedno bílé podle nálady.


I think I don´t have to say much about these. They are the most versatile, you can wear them wherever and with whatever. I buy a new pair every six months, it depends on how fast they get worn out.

Ke kamínkovým podle mě není moc co dodat. Využití pro všechny možné i nemožné příležitosti... Kupuju si každý rok či půl rok nové, záleží jak rychle se opotřebují a zčernají. (koupeno v CA)


Silky silver earrings were bought in the pair with the earrings above and I also found out they are wearable with many outfits and for many occasions. On the 1st of September I´m wearing them to a wedding (I´m only a guest of course)

Hedvábně stříbrné kuličky jsem koupila v páru s naušničkami na předešlém obrázku a taktéž jsem pro ně zatím vynalezla nejedno použití. 1.září se se mnou chystají na svatbu (jdu jen jako host samozřejmě)


This is my catch from the Factory fashion market which took place in Brno in February. They are very noticeable and they almost look like clip-on earrings. Even though they are so big, they are very light because of being made from plastic. I took them to Italy with me and I think if I have a chance to go to FFM next year I´ll definitely buy another pair of these in a different colour. They only cost about 2 Euroes.

Tohle je můj úlovek z Factory fashion marketu v Brně. Jsou hodně velké a výrazné, připomínají skoro klipsy. Jsou plastové, tudíž hodně lehoučké. Byly se mnou i letos v Itálii a myslím, že pokud se mi povede v únoru na FFM zase dostat, přibudou mi do sbírky další v jiné barvě. Cena totiž byla pouhých 50,-.


I got these cand-like earrings as a gift to my purchase on fler.cz. They are the most girly ones I own and I wear them with pink skirts or tees. I think if you wanna look pink and girly, then do it properly, right? :)

K těmhle bonbonkovým naušničkám jsem přišla docela náhodně. Dostala jsem je jako dárek k nákupu na fler.cz. Jsou to takové nejvíc holčičí pecičky, co mám a nosívám je hlavně k růžovým sukýnkám nebo tričkům. Když už, tak už ne? :D


I also bought these little teddy bears at FFM and the truth is it was kind of an impulsive buy and I haven´t worn them much, even though they are so adorable. I would like to ask you, my great fashion readers, for help. What would you suggest wearing them with?

Medvídkové jsou taktéž z FFM a fakt je, že to byl celkem impulzivní nákup a zatím jsem je moc neměla na sobě, přesto, že jsou fakt k sežrání. Chtěla bych proto poprosit o radu vás, mé úžasné módní čtenářky, co byste k nim oblékly vy?

Thank you if you´ve read this far. Hope you liked my collection and have a nice day, afternoon or evening.

Děkuju, pokud jste dočetly až sem a doufám, že se vám moje tour de naušnicová krabička aspoň trochu líbila.

xoxo Eve.h

Mohlo by se vám líbit

22 komentářů

  1. :D tedy ty méďové nemají chybu.. !!
    http://alittlebookfashion.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. tie mackové sú zlaté,podľa mňa by išli k niečo jednoduchému

    OdpovědětVymazat
  3. Amazing post. Your blog is great. I totally love it!!!
    Thank u so so much for visiting and for your lovely comment.
    Best Regards
    Miss Margaret Cruzemark
    http://margaretcruzemark.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se mi líbí všechny, ale nejvíce asi knoflíčky, všimla jsem si jich na Tobě ve čtvrtek, sama mám jedny podobné a líbí se mi, jaký tomu vždycky dodají šmrnc :-) A stejnou službu určitě vyplní i méďové, jsou kouzelní :-) Já bych si k nim vzala cokoli - klidně jimi doplnila jen obyčejné věci jako džíny s tričkem :-) Od své zručné kamarádky a ze svého infantilního období mám ve sbírce hned několik zvířátek - Ovečku Shaun, opice, želvy nebo berušky, no prostě zvěřinec :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Také kamienkové mám aj ja z Kenvela a milujeeeem ich!!! :)) A tie modré sú uplne nádherné :)

    OdpovědětVymazat
  6. Medvídky bych určo dala k nějakému romantickému, dívčímu ale zároveň dívčímu outfitu - napadlo mne obyč. růžové tričko, hnědá sukně:) anebo naopak k džínám a obyčejnému tričku na oživení:) prostě outfity na pohodu stejně jako jsou pohodoví méďoši:)A ještě se mi líbí modré větší pecičky, ty jsou podle mě moc krásné a klasické...mám ráda naušnice ve stylu klipsů (nejen proto že nemám propíchlé uši) dokážou dodat eleganci a nadčasovost:)

    OdpovědětVymazat
  7. Mně by se líbily ty modré. K méďům.. jednou jsem si v záchvatu koupila tučňákové naušnice a neměla jsem je snad nikdy. Takže medvědy bych si taky vzala jedině na doma. :-)

    OdpovědětVymazat
  8. Nejkrásnější druhé a třetí mám ráda tento styl :) Jinak já osobně mám ráda stejně tak pecky jako visačky :)

    http://onegirlb.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  9. Oblékla bych k nim nějakou barevnou sukničku nebo kraťásky :) jinak moc pěkný článek! Já jsem taky teď spíš na pecky, i když visacích náušnic mám hromadu! :D

    OdpovědětVymazat
  10. Milá Evi, parádní kousky máš v arzenálu ;-). Medvídci jsou rozkošníci, dost výrazní a milí, takže já bych k nim oblíkla černou košili, stylově sepraný džíny a korálkový sandály (nebo kristusky). Zkrátka něco sexy jednoduchýho, ať vynikne zábavnost náušnic! ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkné kousky máš ve své sbírce: :)
    A jak píše Vivi, určitě bych k nim zvolila něco jednoduchého, aby vynikla jejich hravost. ;)

    OdpovědětVymazat
  12. hezké :) já jsem spíš na ty delší

    OdpovědětVymazat
  13. Já vyrábím z Fima, takže medvínci jsou úžasní, vyrobila jsem si podobné, chce to k nich něco jednoduchého :) Jinak se mi líbí absolutně všechny :)

    OdpovědětVymazat
  14. ty velké modré se mi líbí nejvíc:) jednu dobu jsem měla takových peciček plno, ale jsem mistr v jejich ztrácení:/ teď nosím hlavně zlaté visací naučnice, protože všechny kabelky co nosím mají zlaté detaily:)

    OdpovědětVymazat
  15. krásna zbierka, ja preferujem vysiace náušnice..a to som si myslela, že mi nepristanú :D

    OdpovědětVymazat
  16. Ty z CA, mám úplně stejné!! :) Jsou jedny z mých nejoblíbenějších. :))

    OdpovědětVymazat
  17. such cool earings, love the blue ones!!!!
    xx




    http://style-squared.blogspot.ca/

    OdpovědětVymazat
  18. Juj ty medvídci jsou úžasní :)!

    OdpovědětVymazat
  19. Ti medvědi :D Já bych je nosila k černočernému outfitu.

    (tohle jsou situace, kdy malililinko lituju roztažených uší :/ )

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images