Getting a new ID / Pro občanku

Today I had to go to Kuřim (a town nearby) to get a new ID as my old was invalid already. It was really fun since morning as at first I overslept and during my way to the bus station (which is a kilometer far away) I scraped my foot because I just had to wear my new shoes. I was just thinking to myself: What´s next? A giant queue or a horrible picture for my new ID? You know according to the new law here in the Czech republic the clarks at the office take pictures for IDs. People can´t just bring a photo made somewhere else and usually look really horrible in these new pictures. Luckily nothing like that happened and after half an hour I was on my way home.
I´d like to show you my todays outfit. I wanted to keep it simple but I think I should have worn a necklace or something. Sorry about the environment of our kitchen. My mom started working again and there´s nobody to take pictures of me outside. Hope you´ll like them anyway.
What about you and pictures on your IDs? Do you have problems while going to the offices or authorities?

Dneska dopoledne jsem se vypravila vyřídit si novou občanku. Bohužel u nás doma na úřadě se to nedá, tak jsem musela popojet na úřad do Kuřima (já vím, že správně je to do Kuřimi, ale mě to prostě nejde přes pusu). Už od rána to byla fakt zábava. Nejdřív jsem zaspala a protože jsem si samozřejmě musela vzít své nové boty, sedřela jsem si po cestě ještě kůži na patě. Říkala jsem si, že při mém štěstí nejspíš bude následovat kilometrová fronta na úřadě a pak foto na nový doklad, kde budu vypadat jako masový vrah. Všichni totiž víme, jak velké fotografické talenty jsou dámy na úřadech. Naštěstí se nestalo ani jedno. Po slabé půlhodince už jsem si to štrádovala domů a říkala si, že to s tou byrokracií u nás přece jen nebude zase tak zlé (což mi pravděpodobně vydrží jen do té doby než zase někde narazím na nepříjemnou úřadnici nebo nějaký jiný zádrhel)
Ráda bych vám taky ukázala svůj dnešní ohůzek. Chtěla jsem to udržet jednoduché a přitom elegantní, ale něco mi říká, že na krk jsem si přece jen měla něco dát. Omlouvám se taky za prostředí, kde jsem fotila. Mamka už zase pracuje, takže mě nemá venku kdo fotit a stativ bohužel nevlastním.
A co vy a fotky na dokladech? :)




Sorry about the watch but I´m not used to looking at the clock on my cell / Vím, že hodinky to trochu kazí, ale nerada koukám na mobil. Jsem na hodinky zvyklejší.

tank top / tílko HM
skirt / sukně Topshop
shoes / botky Street
bracelet / náramek Orsay

Mohlo by se vám líbit

13 komentářů

  1. Sluší ti to, ten masivní náramek je super! možná bych něco jemného přidala i na krk. :)

    OdpovědětVymazat
  2. takhle ti to moc sluší, nic přeplácaného, ale přitom žádná nuda:)

    OdpovědětVymazat
  3. Pěkně si sladila nové botky :-) Tak to si měla kliku, já si byla pro občanku nedávno a pokaždé tam čekala přes hodinu a o své fotce na ní ani nemluvím :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Hezká sukně! A s tou byrokracií souhlasím, že to není až tak zlé :-)

    WorldByBella

    OdpovědětVymazat
  5. Úřady...to je kapitola sama o sobě. Občas všechno běží jak na drátku a ještě se paní úřednice usmívají, občas průser jak prase a najednou nic nejde. Vždycky si člověk s sebou musí přibalit hodně trpělivosti:-D

    OdpovědětVymazat
  6. ps. I forgot to answer your question dear! I'm going to the seaside here in Italy.
    I live in Florence so the Versilia coast is just an hour drive.
    Not the best sea but quite a nice place <3
    elisa

    http://namelessfashionblog.blogspot.it/
    http://www.facebook.com/NamelessFashionBlog

    OdpovědětVymazat
  7. to je parádní outfit, evi! kéž bych tak mohla do kuřimi (mě zase nejde přes pusu "kuřima"), u nás je to vždycky děs běs :(

    OdpovědětVymazat
  8. Jé, ty jsi sympaťačka :) Máš krásnou barvu vlasů!

    Hodinky jsou ten úzkej páseček? (:D) To mi nepřijde, že by to kazilo, jsou decentní a malé, né žádný orloj :D


    http://svetpodles.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images