A little bit of criticism / Dneska trochu kriticky

My dear readers,
 I´m sorry for not being active. I´m still busy with exam period and the weather doesn´t help taking outfit pics or making good and thoughtful posts either. I´m always sitting at home which means no shopping money to make myself and you happy too.
Elle magazine has published "The biggest fashion faux pas" on facebook today and I couldn´t help but thinking how many girls and women making such mistakes I meet in tram, theatre (and believe me I´ve seen such disasters and worse there) and how many outfits I like in comparison and I was quite shocked. I don´t want to act like I´ve never made any fashion faux pas but I´m trying hard to avoid them since I´ve started blogging and working with fashion in general. I know not everyone can be a fashion expert and there are some women (and I do feel most sorry for them) who don´t give damn about what tehy put on their backs. I think we are women and we´re given many charms so why not show them. You can see a lot of women in the Czech republic hiding in sport trousers and jackets of the same kind, which belong only to a hiking trip, making excuses they don´t have money to buy new clothes or they don´t feel comfortable in anything else than this. You and I know that you can buy a small and versitle wardrobe and don´t have to bankrupt yourself while doing it. I understand that a handbag isn´t the most useful when you need to carry something really heavy but please leave your heels at home then... I also don´t understand why many plus size women consider black the best colour in various cuts and fabrics to hide their shortcomings.
In my opinion when you look good even people around you feel good giving the feeling back to you and that´s what we all want, right? I mean, is it a problem to ask a friend whose style I like for a piece of advice or take a look into a fashion magazine or a fashion blog? I believe it´s not. Well I know skinny models aren´t the best inspiration maybe but lots of magazines do articles like "Outfits for every size".
I´m sorry for my rather critical view of this matter. What I´ve been trying to say is: EVERY WOMAN IS BEAUTIFUL SHE JUST HAS TO KNOW THE RIGHT WAY TO SHOW IT!

xoxo Eve.h

-------

Moje milé čtenářky,
 omlouvám se, že se tu už delší dobu nic nového neobjevilo. Jak víte, mám zkouškové, což v kombinaci s momentálním počasím nějakým oblečkovým fotkám či duchaplným postům moc nepřeje. Taky sedím neustále doma, takže ani nejsou finance na nějaké nákupy, kterými bych sobě i vám zlepšila náladu. Mojí jedinou radostí tak zůstávají lekce flirt dance, kam kdybych nechodila, tak už jsem se zkusila přizabít pádem z druhého patra a to silně pochybuju, že by vyšlo...
 Dneska Elle vystavila na facebooku článek o největších módních faux pas. Nechci dělat, jako že jsem se nikdy žádného nedopustila, ale fakt je, že co bloguju a vůbec se brigádně pohybuju kolem módy snažím se jim vyhýbat, jak to jde. Jak jsem tak pročítala řádky toho článku o ponožkách v sandálích a silikonových ramínkách, pomyslela jsem si, kolik takových holek, slečen a dam denně potkávám v šalině, v divadle (a tam to teda bývá občas pěkná smršť nevkusu) a prostě na ulici a kolikrát v poměru k tomuhle číslu mi padne nějaká opravdu hezká módní kreace do oka a ty počty mě docela vyděsily. Já vím, že každá na módu buňky nemá a že některým dámám (a ty teda obzvlášť lituju) je to dokonce jedno, ale jsme jednou ženy obdařené nejedním půvabem, tak proč to neukázat a schovávat se místo toho ve sportovních kalhotách nebo neforemných bundách podobného typu, určených pouze k horské turistice, a pak se trapně vymlouvat, že sukně či hezká blůzka nejsou dostatečně pohodlné nebo, že na výběr šatníku či trochu líčení ráno není čas nebo nejsou finance. Vždyť hezkého a praktického šatníku a vzhledu vůbec se dá docílit i s minimálním úsilím a nemusí to člověka finančně vykrvácet. Chápu, že někdy není kabelka tím nejpraktičtějším zavazadlem, když je třeba nosit těžké knihy do školy, ale prosím pak nechte podpatky doma. Taky mě zaráží, proč si všechny slečny, které jsou trošku baroknějších tvarů myslí, že černá barva je tou nejlepší volbou v jakémkoliv střihu nebo materiálu.
Můj názor prostě je, že když člověk dobře vypadá, je přijímán dobře i svým okolím a tím navozuje dobrý pocit i sobě a to je určitě něco, čeho bychom chtěly dosáhnout všechny. Proto nevidím problém oslovit kamarádku, jejíž styl se mi líbí o pomoc nebo prolistovat módní časopis (a že je jich na českém trhu tuny). Já vím, že modelky nejsou zrovna nejlepší zdroj, ale každý časopis dělá články typu "Co sluší různým postavám" a tam se určitě čerpat dá. A od čeho taky my ostatní blogujeme...
Omlouvám se za svůj dnešní lehce kritický postoj. Snažila jsem se článkem vyjádřit jen to, čemu pevně věřím a sice, že KAŽDÁ ŽENA JE KRÁSNÁ, JEN MUSÍ VĚDĚT JAK NA TO!
Vaše Eve.h

Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. S povzdechem musím souhlasit, myslím, že si to vystihla přesně, stačí určitě málo a z každé z nás může být dáma. Ale stejně si většina lidí říct nedá a na své prestiže si sáhnout nenechá....

    OdpovědětVymazat
  2. Úplně tě chápu, jsou i mnohem důležitější věci než blog-například zkoušky ;D
    A co se týče těch modnich průšvihů, já si zas myslím, že některé slečny prostě řeší úplně jiné věci a mezi jejich prioritami zřejmě není móda. ...a v tom je docela lituju (nebo spíš nechápu), protože já jí miluju :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ano, ano, taky jsem ten článek dneska četla a stačí se rozhlédnout po šalině a kolik jich člověk nevidí. To je hold taková noční múra, která nás bude provázet forever&ever... :/

    OdpovědětVymazat
  4. Právě jsem psala článek ve velmi podobném duchu. Ale skvěle napsané, Evi. Skoro jsem se neubránila souhlasnému pokyvování.

    OdpovědětVymazat
  5. Já asi nemohu toto moc soudit, ale co kolikrát vidím v šalinách, to je opravdu hrůza. Často potkávám hezké hubené slečny, které si můžou dovolit nosit cokoli (na rozdíl ode mě), ale ony chodí radši pohodlně. Moje kamarádka se vyžívá v nejrůznějších outdoorových oblečcích, což já úplně nesnášim. Navíc do ceny její bundy se vejdou 4 moje kabáty nebo saka :D Ale tak, na druhou stranu...je to každého věc, ať si každý nosí co chce :))

    OdpovědětVymazat
  6. Krásnéě jsi to napsala. Jde o to, že lidé jen hledají výmluvy.

    OdpovědětVymazat
  7. Já snad i souhlasím, ale...ty tvoje květované kraťásky jsou aspirant na módní peklo:-).
    Trochu sebekritiky.

    OdpovědětVymazat
  8. Anonym: Mně se líbí a měla jsem hodně pozitivních ohlasů, ale díky za názor...

    OdpovědětVymazat
  9. Evi,
    napsala jsi to naprosto výstižně a trefně.
    Já už mívám na ulici radši zavřený oči ;-)
    Vivi

    OdpovědětVymazat
  10. Hear, hear - I agree. Although frankly I do wish the magazines would use "real" women. I hate that most women compare themselves to an entirely unrealistic image and feel they come up short

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images