Co ještě stihnout před Vánoci

Zdravím vás,

mám pro vás několik doporučení, nebo spíš mých oblíených aktivit, který miluju dělat před Vánoci. Pro mě jsou to věci neodmyslitelně spjaté s tím časem čekání na Štědrý den, kdy je ve městě za celý rok nejvíc světel a zkrátka sváteční nálady. Je mi jasné, že pro spoustu z vás to nebude nic nového ani světaborného. Naopak pro někoho to může být inspirace. Tak pojďmě na to!

Zajděte si na šálek něčeho horkého do oblíbené kavárny. Záměrně říkám do kavárny, protože dát si svařák na trzích je sice klasika, ale je tam vždycky hromada lidí, zima a není si kam sednout. Pokud tedy máte oblíbené místo, kde mají speciální vánoční nabídku (jako já), radši jděte posedět tam. Já si letos ujíždím na opilé horké čokoládě v kavárně Mymika. Vynikající záležitost s kapičkou cherry!


Jděte si zabruslit. Po Brně je teď spoustu otevřených kluzišť. Pokud jste na kýč jak bič, zajděte udělat pár koleček kolem Jošta na Moravák a pokud máte chuť na větší prostor, bruslit se dá i letos na Vodově.


Nevynechejte trhy aspoň procházkou. A i kdybyste si nedali ani Turbomošt nebo Svoboďáček, ta atmosféra stojí zato. Krásná světla všude a jak jsem se už zmínila, díky téhle atmosféře každý rok aspoň na chvíli (trochu naivně) věřím, že ještě existuje na světě dobrá vůle a naděje.


Nahoďte rudou rtěnku! To píšu pro případ, že byste si na posledních dvou fotkách nevšimli. Rudé rtěnky miluju poslední dva roky a teď, když už nemám rovnátka, si je konečně můžu užít naplno!

Ozdobte si vlastní stromeček. A nezapomeňte si pořídit živý. Já vím, já vím... Je blbý takhle stromečky řezat. Nicméně každý rok se cítím nejvíc slavnostně, když si v předvečer Štědrého dne pustím nějaký vánoční film nebo pohádku a zdobím u toho stromeček. Ten pak do rána provoní celý byt. To jsou pro mě ty pravé Vánoce!


A co rádi děláte před Vánoci a o Vánocích vy?


Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Bruslení mám v plánu, nicméně před Vánoci ho už asi nestihnu, sakriš.. A stromeček máme doma umělý, ráda bych živý, tak snad příští rok, když už plánujeme slavit Vánoce jenom s Tomem, uvidíme :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však proč si nedopřát trochu těch zimních radovánek i v lednu ;) Aspoň je se pořád na co těšit. Pak musíš sdílet nějaké zážitky z prvních Vánoc s Tomem. Věřím, že si to moc užijete :)

      Vymazat
  2. Krásny príspevok! Na tu kávu sama so sebou by som mohla zájsť! A stromček idem zdobiť zajtra, na to sa moc teším!
     xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, Saško. Moc si užij zdobení stromečku a krásné Vánoce!

      Vymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images