A longer weekend in Budapest / Prodloužený víkend v Budapešti

Hi guys,

 four months of working were quite exhausting so I took a few days off as soon as I could and went with my boyfriend, my friend and his girlfriend to Budapest. We wanted to go to one of its famous spas and explore the city a little. The drive from the Czech rep. there isn´t too long. It only takes about three hours.
In the first evening we only went for a short walk around city center and eventually ended up in an Irish pub (typically hungarian right?) and had some Guinneses.
The next day belonged to spas. Unfortunately we didn´t visit the most famous one because according to its tradition women are not allowed to go in there. So after a rather long walk and very good burgers for lunch we spent our day swimming and resting our bodies in hot springs of Szechényi baths. I didn´t put any make-up on on that day so excuse my rather pale face in the second picture.
We devoted the third day to some major sightseeing. We had some delicious breakfast and coffee in a stylish café nearby our accommodation and set out afterwards. We wanted to see Houses of parliament, the Fishermen bastion and the Buda castle and so we did. The Budapest synagogue (which is the biggest one in the central Europe by the way), one of our places of interest was closed unfortunately. The weather was nice and though it was half of November it wasn´t too cold at all.
On Sunday morning we were looking for some place to have breakfast quite desperately and when we finally did we were quite disappointed with everything in there - the food as well as the service. On the other hand we knew we wouldn´t recommend it to anyone which is one of the tourist´s duties too, right? Then we bought some presents for our loved ones and set out on our journey home. The trip was great, but too short I think... Well just check out our snaps to get the idea...

---

Ahojte,

 čtyři měsíce nepřetržité práce udělaly svoje a tak jsem si v práci vzala dva dny volna jak jen to šlo a vyrazila jsem s přítelem, kamarádem a jeho slečnou do Budapešti za zajímavostmi a nějakou tou vřelou koupačkou. Musím říct, že cesta tam fakt není nějak extrémně dlouhá. Myslím, že do termálů na Slovensko se jede podstatně dýl. 
První večer jsme věnovali jen takové lehké couračce po městě a mapování terénu a nakonec jsme skončili na Guinnessu v Irish pubu (což je ostatně typicky maďarská záležitost, že...)
Druhý den jsme se vypravili najít nějaké ty lázně. Bohužel do těch prvních, kam jsme chtěli kvůli jejich dlouhé tradici, jsme nakonec nešli. Právě ta dlouhá tradice totiž zapovídala vstup ženám. Tak jsme po hodně dlouhé procházce a výborných burgrech zapadli do lázní Szechényi. Do lázní jsem se nemalovala, proto prosím omluvte můj nijaký ksicht na druhé fotce.
Předposlední den pak patřil řádné tour po památkách Budapešti. Dali jsme si vynikající ranní kafíčko a vyrazili jsme. Zdejší synagoga a židovské muzeum, která je mimochodem největší ve střední Evropě, byla bohužel zavřená a tak jsme se vydali směr Parlament, Rybářská bašta a Budínský hrad. A co to nevidíme po cestě z hradu - autobus Komety Brno. Holt rodné kořeny člověka dostihnou všude.
V neděli jsme nějak nemohli najít žádné slušné místo k snídani a když jsme konečně někam zapadli, zjistili jsme dost rychle ale ne dost zavčas, že obsluha je značně líná a jídlo nedobré. Nicméně učinili jsme povinnostem turisty za dost, protože jsme našli podnik, který bychom rozhodně nikomu nedoporučili. Pak už jsme jen nakoupili dárečky pro naše milované doma a vyjeli jsme směr ČR. Po cestě jsme vjeli do pořádné kolony. Po nějaké chvíli jsme zjistili, že je tam policejní zátaras a že asi někoho hledají. Že v nás byla malá dušička, když nás odklonili směrem k parkovišti, kde lidem prohledávali kufry, nemusím snad ani psát, ale naštěstí nás nakonec vůbec nezastavili. Výlet to byl jednoznačně skvělý, ale bohužel moc krátký... Ale co vám budu povídat, koukněte sami(y)...

1st evening in the Irish pub / První večer v Irish pubu


2nd Spa day / Lázeňský den



3rd Sightseeing day / Turistický den


Being silly at the café in the morning / Ranní blbinky v kavárně


Simply delicious


Budapest synagogue / Budapešťská synagoga


Me, my (beautiful) friend and the Budapest princess / Já, moje (krásná) kamarádka a budapešťská princezna


Budapest railroad at Donau / Šaliny u Dunaje


Me, my bf and Houses of parliament / Já, můj milý a budapešťský parlament


At the Fishermen Bastion / Na Rybářské baště 


Buda castle / Budínský hrad


My sexy driver in my sexy sunglasses / Náš sexy řidič v mých slunečních brýlích


Mohlo by se vám líbit

10 komentářů

  1. Krása, hned bych se tam vydala znovu :-))))

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek a milé fotky :-) Budapešť mě už taky delší dobu láká, třeba se tam taky vypravíme.

    OdpovědětVymazat
  3. Závidím, byla jsem v Budapešti letos v květnu a musím říct, že na mě tohle město udělalo velký dojem. Určitě jsem tam nebyla naposledy :)

    http://thedecadenceofdecay.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  4. V těchto lázních jsem byla taky, moc se mi líbil i okolní parčík. Máte moc pěkné fotky, hned bych někam jela!
    (nechci být rýpavá, ale v angl. slově počasí máš překlep)

    OdpovědětVymazat
  5. Budapešť já miluju. Přesně v těch samých lázních jsme byli teď v únoru a chystáme se zase v zimě. Není nic lepšího, než v té zimě vlítnout do saun nebo horkých pramenů. A Budapešť je taky prostě dokonalá!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím, pořádně se v zimě prohřát, je základ ;)

      Vymazat
  6. Děkuju vám všem za hezké komentáře :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images