Těšení na léto / Longing for summer

When you keep learning every day like I do now your thoughts sometimes start wondering in free moments and you start thinking about what you will do or what will happen when you´re done with school. My thoughts always take me to summer, especially on rainy days like this one. Summer is my favorite season and this year´s summer holidays are my last.
There is nothing better in summer than a cone of ice cream, ice cold home made lemonade, free time  spent anywhere at the swimming pool or seaside, wearing a straw hat, a ride on a bike, fresh fruit and vegetables of all kinds, beautiful sunsets and a calm atmosphere of summer evenings, a sound of sea and all the great experiences from summer journeys... If I could, I would travel all year long.
Also I can´t wait to wear all my summer clothes. You just put on shorts or a skirt and a tank top and you are ready to go...
So let the summer come as soon as possible!

What do you love about summer?

---

Když se tak člověk pořád přehrabuje v knížkách a doufá, že mu něco v hlavě uvízne, nedá se ubránit občasnému snění o tom, co bude až se člověku podaří všechno zdárně dokončit. A to zvlášť pokud je venku takhle deštivo. Pro mě je to snění o létě, protože je to zkrátka moje nejoblíbenější období a letošní prázdniny pro mě budou v životě definitivně  poslední. 
Není nad kornoutek výborné zmrzliny, vychlazené domácí limonády, pohody kdekoliv u vody s apartním slamáčkem na hlavě, projížďku na kole, čerstvé ovoce a zeleninu všeho druhu, západ sluníčka a poklidnou atmosféru vlahých letních večerů, šumění moře a zážitků z letních cest... Kdybych na to měla čas i peníze, cestovala bych klidně celý rok.
Taky oblečení je v létě lehoučké a vzdušné a není třeba se navlíkat do osmi vrstev oblečení... Stačí sukně nebo kraťásky a tílko a jde se. Hlavně ať už to léto brzy přijde!

A co vy milujete na létu?

 


 









Mohlo by se vám líbit

4 komentářů

  1. Evi, už jen chvíli! :-) Moc ti držím palce, ať už je to za tebou a můžeš si plnými doušky užívat všech těch letních parád :-) Já se těším, až si narazím slamák a vyrazím po výletech, rozjedu se na kole, večer budu na zahrádce usrkávat koktejl a koupat se budu rozhodně jen v příjemně vlažném bazénu a ne v záplavách učení :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Milá Evi, tenhle tvůj článek přišel jako na zavolanou. Už jsem si myslela, že léto snad nikdy nepřijde, ale najednou mám pocit, jakoby mi do zad pálilo sluníčko, seděla jsem na trávníku v šortkách a v každé ruce měla zrmzlinu. Děkuju za příval letní energie ;-).

    OdpovědětVymazat
  3. Hello Eve!

    Woho.. soon you will be able to enjoy the summer Eve! <333

    Yeah, a good book is something speciell. I actually see more movies and series but I love reading a book. I think that's a great quote from your grandma.
    Hahha - as you say, it happends to everybody ;)
    xx

    Johanna, Sweden
    ART FASHION

    OdpovědětVymazat
  4. ahoj,no on je praveze slovak preto sme sa este nespoznali s rodinami ale teraz uz musime :) inak som sa tesila ze jeee ako si uzijem leto na slovensku ale asi tazko ked som citala ze ma byt cele leto dazd...fujto

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images