DIY Adventní kalendář

Ahojte,

advent nám sice začíná až dneska, ale my už vesele baštíme z adventního kalendáře, který jsem letos pouze jen upravila. Pokud byste si ho chtěly vyrobit sami, budete potřebovat:

- korkovou nástěnku
- provázek
- papírové sáčky
- cokoliv čím budete chtít sáčky ozdobit
- lepidlo, průhlednou lepicí pásku
- špendlíky, rýsováčky, hřebíčky (cokoliv na upevnění)
- sladkosti, dárečky - cokoliv co budete chtít do kalendáře dát
- fantazii

Ze všeho nejdřív je třeba ozdobit sáčky. Tady se meze vaší představivosti nekladou. Já jsem to letos pojala minimalisticky a obrázky si na kalendář namalovala jenom černým perem. Na pár jsem připevnila ozdobnou stužku na balení dárků a na pár jsem vystříhala z hnědého papíru vločky. Pokud ani tak nevíte, doporučuju se jít mrknout na Pinterest. Věřím, že tam vás jistě nějaký námět zaujme.



Jakmile máte sáčky hotové, je načase připevnit motouzek na nástěnku. Nemám to nijak naměřené. Vždycky postupuju s provázkem nějak takto by očko:

Pak už jen stačí naplnit sáčky dobrotami a zavěsit je na motouzek. Je jen na vás, jestli budu sáčky postupně, nebo jestli je přeházíte.



A je to! Po domácku dělaný kalendář, který vás řádově vyjde na několik stovek je na světě! Navíc si ho můžete naplnit věcmi, které máte rádi.V obchodech je to dneska trošku risk, protože z mojí vlastní zkušenosti leckdy není čokoláda v kalendářích vůbec dobrá....V dalších letech můžete kalendář použít znovu a znovu, případně můžete měnit motivy na sáčcích. Když jsem sáčky kupovala, koupila jsem velké balení, takže můžu klidně na každý rok vymýšlet nové a nové styly. 

Pokud byste chtěli raději barevnou variantu, můj starý adventní kalendář najdete TADY

A jaký kalendář máte letos vy?

Mohlo by se vám líbit

1 komentářů

  1. Jéj toto je vážne cute! Keby mi niekto niečo takéto urobil bolo by to krásne!
    super nápad
    xxAlexandra MS ALWAYS LATE

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images