Jak si minimalisticky zabalit na cesty

V posledních pár letech jsem začala víc cestovat letadlem. Mám z lítání pořád osypky, ale fakt je, že je to pořád ten nejrychlejší způsob, jak se dostat z bodu A do bodu B. Ekologicky je to úplně v pytli... To víme všichni. Ale to sem teď úplně nepatří.
Většinou když člověk jede někam na pár dní, kupovat předražené odbavené zavazadlo je naprostá hloupost. Nejlepší je se proto zabalit do malého kufříku nebo do batohu. Ideálně v takové velikosti, aby se vešel pod sedačku v letadle.
My ženy jsme sužované věčným dilema, když cestujeme. Chceme být úsporné a přesto s sebou mít dostatek oblečení, abychom mohly předvést svůj styl. Navíc nás pořád stíhá jisté dogma, že musíme mít každý den na sobě něco jiného (a jsem tím rozhodně vinna i já). Když si to ale dobře naplánujeme, nemusíme dělat žádné kompromisy. Konec konců v době kdy už i členové britské královské rodiny veselé recykluji svoje outfity, můžeme klidně fungující kombinace opakovat i my normální smrtelníci.
Stačí se podívat na předpověď počasí a zvážit další faktory (jak moc se člověk potí, jestli se bude spíš chodit nebo jezdit autem, jestli budete pobývat v klimatizací apod.).
Při naší poslední cestě do Barcelony jsem si to vyzkoušela v praxi. Věděla jsem, že až pojedeme tam, u nás bude zima. Teplejší oblečení (džíny, svetr, lehkou bundu) jsem si tedy vzala na sebe. Dál jsem věděla, že v Barceloně bude cca 25 stupňů každý den takže to chtělo kraťasy nebo sukni. Zvolila jsem sukně dvě - první v univerzální tmavomodré barvě a propínací džínovou sukni. A abych to mohla jakkoliv obměnit a protože vím, že se hodně potím na zádech, nabrala jsem si bílá a černá tílka a trička do zásoby. Navrch proužkovanou košili s dlouhým rukávem. Navíc jsem si ještě vzala šátek do vlasů a různé řetízky na krk, abych to měla jak ozvláštnit. Pak samozřejmě pyžamo, spodní prádlo a ponožky. Doporučuju všechno oblečení do zavazadla rolovat. Ušetříte tím neskutečně místa. Protože se na sluníčku smažím jako škvarek, na cestu jsem si dala na hlavu ještě klobouk. Ten nic neváží a snese se. Trošku jsem se vyděsila, když jsem si uvědomila, že si s sebou beru víc kosmetiky než oblečení, ale nakonec jsem se bez problému sbalila do batohu, který nosím do práce a který se mnou byl vloni v Americe a letos na Bali, v Londýně, v Polsku a zkrátka všude! Mimochodem kdyby vás zajímal, koupila jsem ho na Fler.cz od paní, která je ručně šije z kvalitní čalounické koženky. Její výrobky najdete TADY.

A teď už k outfitům...

První den...


Odpoledne jsem akorát vyměnila džíny za sukni


Druhý den...


Třetí den...


Čtvrtý den...


A nakonec to vyšlo úplně parádně. Všechno, co jsem si vzala, jsem využila minimálně jednou a cítila jsem se vždycky pohodlně a stylově. S věcmi v batohu jsem vydržela chodit po městě celý poslední den, kdy jsme museli ráno opustit naše Airbnb.

Máte nějaké pro-tipy, jak balit na cesty? Budu moc ráda, když mi necháte komentář.

Mějte hezké listopadové dny,

Vaše Eve.h

Mohlo by se vám líbit

0 komentářů

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images