Dovolená ve Francii 1

Ahojte,

 nevím, jak jste na tom vy, ale nám se s přítelem poslední roky zalíbilo plánovat a zařizovat si dovolené sami. Vloni jsme navštívili Londýn a tam bylo samozřejmě kvůli dopravě a ubytování třeba nějaké plánování, ale letos jsme to vzali jako dovolenou úplně naslepo. Měli jsme k dispozici menšího transita, nějaká rozměněná eura a města, kam jsme se chtěli podívat, ale upřímně jsme nevěděli, jak dlouho nám to bude trvat, kde budeme spát a tak vůbec. Celou dobu nás provazelo spíš ošklivé počasí, ale nakonec jsme byli rádi. Cestování v tropickém vedru by bylo nejspíš o moc horší.

První zastávka byla ještě v Německu ve městě Norimberk. :)


Další den už jsme mířili do Francie a řeknu Vám, že ten jejich systém mýtných bran na dálnici možná hodně sype, ale jinak stojí úplně za houby... Další zastávka byla v katedrále v Remeši.



Byli tam kdysi korunovaní všichni francouzští králové a ta atmosféra je prostě úžasná. Po většinu dovolené jsme měli spíš špatné počasí a tak jsem nejvíc vynosila nové boyfriendy a koženou bundičku.


Další den už patřil městě Rouen, kde byla upálená nebožka Johanka z Arku. Jinak je to přístavní město s dlouhou historií, nádhernou katedrálou a úžasnými uličkami plnými hrázděných domků.




Nerada bych vás zahltila hned na začátku, takže pokračování příště. Znáte některé z měst? Byli jste tam někdy? Co se vám tam líbilo?

Mohlo by se vám líbit

7 komentářů

  1. bohužel jsem doposud v žádném z těchto měst nebyla, ale Německo bych v blízké budoucnosti chtěla moc navštívit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě jen do toho :) V Německu je moc hezky a čisto.

      Vymazat
  2. Do Nurnbergu jezdim pravidelne a je tam krasne. Jinak Francie je cela krasna, ale na severozapade jsem jeste nebyla, tal to budu musrt nekdy napravit.
    S cestovkama na dovolenou skoro nejezdime, je lepsi si to naplanovat podle sebe a vychazi to i levneji.

    OdpovědětVymazat
  3. Krásná bundička! :-)
    http://verrygusto.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne fotky! Milujem Francúzsko, Paríž a jeho úžasnú atmosféru mesta ! :)) Dúfam, že si si dovolenku užila naplno :).

    http://landofourdreams.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, v Norimberku se mi taky líbilo...Ve Francii jsem byl jen v Paříži, ale někdy se tam vrátím, napřed ale znovu do Říma :)

    OdpovědětVymazat

Děkuju za všecky komentáře. / Thanks for all your comments.

Flickr Images